Την αιχμηρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τσιόδρα προκάλεσε η «εμφάνιση» της «δραχμής μετά το ευρώ» στα τερματικά του Bloomberg: «Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ, είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα» ανέφερε ο εκπρόσωος. κάνοντας λόγο για άσκηση προσομοίωσης που μπορεί να γίνει κίνηση κερδοσκοπίας.

Την Παρασκευή, στα τερματικά του Bloomberg εμφανίστηκε κωδικός συναλλάγματος «ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ)».

Ο κωδικός (ο οποίος, φυσικά, δεν ήταν λειτουργικός) αφαιρέθηκε λίγο αργότερα, με το ίδιο το πρακτορείο να αναφέρει πως επρόκειτο για «εσωτερική δοκιμαστική λειτουργία».

«Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών».

«Επίσης οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, καταλήγοντας: «Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας».