από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 

Ζημιές 28 δισ. ευρώ στους τέσσερις μεγάλους ελληνικούς ομίλους

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τα τελικά, καθώς ακόμη δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν πρόσθετες προβλέψεις
Ζημιές 28 δισ. ευρώ στους τέσσερις μεγάλους ελληνικούς ομίλους
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σημαντικές ζημιές 28 δισ. ευρώ εμφάνισαν στη χρήση του 2011 οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, μετά την εφαρμογή του PSI+.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τα τελικά, καθώς ακόμη δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν πρόσθετες προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια που ενδεχομένως να προκύψουν από την έκθεση της Blackrock, ενώ από την άλλη πλευρά περιορισμός των απωλειών θα υπάρξει με τη νομοθετική ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μέσω βεβαίωσεων κάλυψης των απαραίτητων αύξησεων, θα αναπληρώσει προσωρινά το κεφαλαιακό έλλειμμα που προκύπτει, ώστε οι δείκτες συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας όλων των τραπεζών να ξεπεράσουν το ελάχιστο όριο του 8%.

Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων και των οριστικών σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης, μετά τις εκλογές, από την Τράπεζα της ΕΛλάδος.

Τα αποτελέσματα των Τραπεζών

Ζημιές 12,35 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα των απομειώσεων του PSI και της εξυγίανσης μέσω επιπρόσθετων προβλέψεων του δανειακού της χαρτοφυλαλίου εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα το 2011.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας

Καθαρές ζημιές 3,81 δισ. ευρώ εμφάνισε στη χρήση του 2011 η Alpha Bank, ως αποτέλεσμα των απομειώσεων ύψους 3,83 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αναδιάταξης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Συνολικές ζημιές μετά από φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της Eurobank EFG στη χρήση του 2011.

Τα αποτελέσματα της Eurobank

Στα 6,3 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές που εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς στη χρήση του 2011, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στο PSI+.

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς

Ζημιά 249,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2010 εμφάνισε ο όμιλος της Attica Bank στη χρήση του 2011.

Τα αποτελέσματα της Attica BankΟικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζημιές- ρεκόρ €28 δισ. για τις 4 μεγάλες τράπεζες 
Η τρόικα μπλοκάρει την ανακεφαλαιοποίηση 
 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Και ειναι... | 21/04/2012 19:24
  μονο η αρχη....
  Σισυφος
  απάντηση00
   
   
  Δεν θα κλάψουμε κιόλας. | 21/04/2012 15:52
  Δηλαδή τόσα χρόνια που εμφάνιζαν κερδοφορία πάνω από 500% ήταν καλά???? Αλήθεια τα στεγαστικά και λοιπά δάνεια του κοσμάκη πότε θα τα κουρέψουν? Επίσης τα λεφτά ενίσχυσης που πήρανε που πήγαν? Διότι στην πραγματική οικονομία δεν πήγε τίποτα. Λες να έχουν τίποτα offshore εταιρίες και αυτοί και να κάνανε τακτικές αναλήψεις και καταθέσεις….?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση84
   
   
  ΠΑΤΣΙΣΑΜΕ! | 20/04/2012 22:47
  Πώς τόλεγε ο Καραγκιόζης; Σου ζήτησα δύο, μου έδωσες ένα, μου χρωστάς το άλλο ένα. Ένα μου χρωστάς, ένα σου χρωστάω, άρα είμαστε πάτσι! Οι καημένες οι Τράπεζες είχαν ζητήσει (απ΄τον Καραμανλή, αν θυμάμαι καλά) περί τα 50 δις. Τους έδωσε τα μισά (28, νομίζω). Άρα τους «χρωστάμε» τα υπόλοιπα μισά! Δηλαδή όσο είναι οι «ζημιές» τους! Μόλις τους τα δώσουμε (ο Παπαδήμος – σαρξ εκ της σαρκός των Τραπεζών – μαζί με το δίδυμο των συγκυβερνούντων και συν-αντιπολιτεύομενων – αυτό μόνο στην Ελλαδίτσα μας μπορούσε να επιτευχθεί) θα έχουμε πατσίσει! Κι έτσι δεν θα μας χρωστάνε ούτε δραχμή, από τα 28 28 = 56.000.000.000 ΕΥΡΩ, που θα έχουν πάρει! Μιράκολο!
  Ψύχραιμος (για πόσο ακόμη;)
  απάντηση53
   
   
  Μονο η αρχη... | 20/04/2012 20:01
  περιμενετε....
  Σισυφος
  απάντηση91
   
-