Σημαντικές ζημιές 28 δισ. ευρώ εμφάνισαν στη χρήση του 2011 οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, μετά την εφαρμογή του PSI+.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τα τελικά, καθώς ακόμη δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν πρόσθετες προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια που ενδεχομένως να προκύψουν από την έκθεση της Blackrock, ενώ από την άλλη πλευρά περιορισμός των απωλειών θα υπάρξει με τη νομοθετική ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μέσω βεβαίωσεων κάλυψης των απαραίτητων αύξησεων, θα αναπληρώσει προσωρινά το κεφαλαιακό έλλειμμα που προκύπτει, ώστε οι δείκτες συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας όλων των τραπεζών να ξεπεράσουν το ελάχιστο όριο του 8%.

Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων και των οριστικών σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης, μετά τις εκλογές, από την Τράπεζα της ΕΛλάδος.

Τα αποτελέσματα των Τραπεζών

Ζημιές 12,35 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα των απομειώσεων του PSI και της εξυγίανσης μέσω επιπρόσθετων προβλέψεων του δανειακού της χαρτοφυλαλίου εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα το 2011.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας

Καθαρές ζημιές 3,81 δισ. ευρώ εμφάνισε στη χρήση του 2011 η Alpha Bank, ως αποτέλεσμα των απομειώσεων ύψους 3,83 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αναδιάταξης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Συνολικές ζημιές μετά από φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της Eurobank EFG στη χρήση του 2011.

Τα αποτελέσματα της Eurobank

Στα 6,3 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές που εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς στη χρήση του 2011, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στο PSI+.

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς

Ζημιά 249,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2010 εμφάνισε ο όμιλος της Attica Bank στη χρήση του 2011.

Τα αποτελέσματα της Attica Bank