Την αποκατάσταση των αποθεματικών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από τα οποία περικόπηκαν 32 εκατ. ευρώ στα πλαίσια του PSI για το «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων των ΝΠΔΔ, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδης.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τονίζει την ανάγκη για άμεση χορήγηση των ελαχίστων αναγκαίων πιστώσεων, ώστε να προχωρήσει το έκτακτο πρόγραμμα προβολής, καθώς «η απαράδεκτη μη πρόβλεψη αναπλήρωσής τους, στερεί τον ΕΟΤ από τη δυνατότητα να αποπληρώσει υφιστάμενα χρέη του ιδιαίτερα προς διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και τους Tour Operators, διακινδυνεύοντας έτσι την περαιτέρω δυσφήμιση της χώρας μας με προφανείς τις επιπτώσεις για τον τουρισμό».

Από την άλλη μεριά, προσθέτει ότι, η μη χορήγηση των ελάχιστων έστω έκτακτων πιστώσεων για τη φετινή προβολή της χώρας και την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας, «μετά το μπαράζ δημοσιότητας και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί φέτος σε βασικές τουριστικές αγορές, όπως η Γερμανική, τελικά θα στερήσει από έσοδα πολλές φορές περισσότερα των πιστώσεων που αρχικά είχατε προφορικά δεσμευθεί προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ότι θα διατεθούν (20 εκατ. ευρώ)».

«Είναι απορίας άξιον», καταλήγει ο κ. Ανδρεάδης «πώς τη στιγμή που εγκρίνεται χρηματοδότηση των κομμάτων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, αλλά και όταν ο ιδιωτικός τομέας καταβάλει με δικά του μέσα αγωνιώδεις προσπάθειες για την αντιστροφή της εικόνας της χώρας, το Υπουργείο Οικονομικών να δείχνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει ότι η τουριστική προβολή συνιστά επένδυση και όχι δαπάνη και μάλιστα η απόδοσή της πραγματοποιείται άμεσα μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος».

Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Γερουλάνο η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι τίθεται «εν αμφιβόλω μια σειρά από επιβεβλημένες προγραμματισμένες ενέργειες, όπως, συμφωνίες με tour operators και ενέργειες δημοσίων σχέσεων σε αγορές, όπου έχει υποστεί πλήγμα η εικόνα της χώρας».