Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters που κάνει λόγο για οικονομικές συναλλαγές της Τράπεζας Πειραιώς με τον πρόεδρό της Μιχάλη Σάλλα, εξέδωσε τη Δευτέρα το απόγευμα το πιστωτικό ίδρυμα.

Στο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου γίνεται λόγος για πώληση στην τράπεζα ακινήτων από επιχειρήσεις συνδεδεμένες με την οικογένεια του κ. Σάλλα, καθώς και για τη χρηματοδότηση από την τράπεζα ακινήτων που αποκτούσαν οι ίδιες εταιρείες και στην συνέχεια της τα ενοικίαζαν για τη στέγαση υποκαταστημάτων της.

Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνει ότι το δημοσίευμα του κ. Grey στο Reuters αναφέρεται δυσφημιστικά στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα και μέλη της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ο κ. Grey έχει κτίσει τους ισχυρισμούς του πάνω σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο και επικαλείται δημόσια προσβάσιμα στοιχεία με σκοπό να προσδώσει αληθοφάνεια στο άρθρο του».

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, «η αλήθεια είναι ότι οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν – δημοσιεύθηκαν σε blogs, μετά από »καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου που κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα».

«Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα» σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η δραστηριότητα του κ. Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς».