Μείωση των μισθών κατά 15% όλων των εργαζομένων από το βαθμό του βοηθού γενικού διευθυντή και πάνω αποφάσισε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του σχεδίου περιορισμού του λειτουργικού κόστους που βρίσκεται σε εφαρμογή.

Πρόκειται για απόφαση με άμεση ισχύ. Παράλληλα, μειώνονται κατά 33% τα έξοδα «περιποιήσεως πελατείας».

Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική των προθέσεων της διοίκησης της Εθνικής για προσαρμογή των δαπανών λειτουργίας της τράπεζας σε χαμηλότερα επίπεδα, ενόψει της επερχόμενης ανακεφαλαιοποίησης μετά την εφαρμογή του PSI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Απ. Ταμβακάκης έχει καλέσει το σύλλογο των εργαζομένων σε διάλογο, με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τις αναγκαίες περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού.

Η διοίκηση της τράπεζας αναμένει τις προτάσεις του συλλόγου των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει μία κοινώς αποδεκτή λύση, που θα λειτουργεί προς το συμφέρον και της τράπεζας.

Στόχος των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν αποτελεί η εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, η οποία θα συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό των κεφαλαίων αναγκών που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.