Tην πρώτη της επίσκεψη στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία έκανε τη Δευτέρα το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.
Η υπουργός είχε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα απο τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας κ. Ν. Λίτινα, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θ. Πάλλη (μέσω skype απο τις ΗΠΑ όπου μετέχει στην παγκόσμια έκθεση για την Κρουαζιέρα), Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτη, καθώς και από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε κατά τη σύσκεψη ότι «σε δέκα ημέρες θα έχει απελευθερωθεί πλήρως ο τομέας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με την ψήφιση του σχετικού νόμου». Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρόθεση του υπουργείου σε σχέση με τα προβλήματα της Ακτοπλοΐας είναι το μεταφορικό κόστος της ξηράς να ισοδυναμεί με το μεταφορικό κόστος και στη θάλασσα» και έδωσε σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Την Παρασκευή η κυρία Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για να εξεταστούν τα θέματα που αφορούν τα Ελληνικά Λιμάνια, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας στις Βρυξέλλες.