Την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού έχει στόχο η καμπάνια «Up Greek Tourism», που ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα η καμπάνια αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την προβολή της χώρας ως προορισμού διακοπών, μέσα από την ειδική πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων από πολίτες (crowdfunding) http://www.loudsauce.com. Σε αυτή καθένας μπορεί να προσφέρει, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, ένα μικρό χρηματικό ποσό, ώστε να αναρτηθεί στη Νέα Υόρκη μια γιγαντοαφίσα, η οποία θα προσκαλεί τους Αμερικάνους να επισκεφθούν την Ελλάδα. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15.000 δολάρια και η γιγαντοαφίσα να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για 30 ημέρες, από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου.
Εκτός από την ανάρτηση της γιγαντοαφίσας, η καμπάνια φιλοδοξεί να δημιουργήσει θετική δημοσιότητα για την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη διάδοση «από στόμα – σε στόμα» ανάμεσα σε Ελληνοαμερικάνους και Αμερικανούς ή άλλης εθνικότητας πολίτες.
«Είναι μια διαφημιστική καμπάνια που θα τρέξει στη Νέα Υόρκη, για να προβληθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Ο. Παλαντζιάν, ένας από τρεις εμπνευστές της ιδέας, μαζί με τους κ.κ. Γ. Κλειβοκιώτη και Σ. Χαϊκάλη. «Η ομάδα των εθελοντών που στηρίζουν την πρωτοβουλία αποτελείται από άτομα που είναι εργαζόμενοι και συνεισφέρουν σε αυτό το project στον ελεύθερο χρόνο τους», συμπληρώνει ο κ. Χαϊκάλης. Ανάλογα με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κλειστεί και ο χώρος για τη γιγαντοαφίσα. Σε περίπτωση που το ποσό είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται, τα χρήματα δεν θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς των συνεισφερόντων. Αν πάλι, τα χρήματα είναι περισσότερα, θα χρησιμοποιηθούν για ακόμα μεγαλύτερη προβολή, όπως για παράδειγμα μια έντυπη καταχώρηση στους New York Times.
Η καμπάνια υποστηρίζεται από τα Κοινωνικά Δίκτυα: Facebook (www.facebook/upgreektourism) και Twitter (https://twitter.com/Up_GreekTourism)
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.upgreektourism.gr, ενώ δωρεές γίνονται μέσω της σελίδας: http://www.loudsauce.com/campaigns/62