Μεγάλες ζημίες υπέστη το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores στην Ανθούσα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου (έπεσε η οροφή και υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες φωτίας) η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι τα αποθέματα είναι ασφαλισμένα (εμπλέκονται τέσσερις μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι) αλλά παραδέχονται ότι θα υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό των 85 καταστημάτων της αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου ομάδα αγνώστων αφού επιτέθηκε και προπηλάκισε τον φύλακα έβαλε φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που ανήκει στην οικογένεια των αδερφών Αθανάσιου και Σάββα Χατζηιωάννου.

Είναι η τέταρτη φορά που εγκαταστάσεις της Sprider Stores γίνονται στόχος εμπρηστών. Το 2004 σε αποθήκη στον Αλιμο και το 2008 στα καταστήματα της Λυκόβρυσης και της Ερμού. Oι εγκαταστάσεις στην Ανθούσα ήταν ιδιόκτητες αλλά από το 2004 είναι μισθωμένες με 12ετη σύμβαση sale and leaseback.
Η πυρκαγιά έρχεται στη χειρότερη στιγμή για την εταιρεία αφού ο κλάδος της ένδυσης και υπόδησης δοκιμάζεται από την κρίση, ακόμη και το μοντέλο της «οικονομικής μόδας» που λανσάρει η εισηγμένη εταιρεία. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία του 9μηνου του 2011 οι πωλήσεις της αλυσίδας υποχώρησαν στα 85 εκατ. ευρώ από 105 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2010 και οι ζημιές από 6,8 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος σήμερα αριθμεί 85 καταστήματα, εκ των οποίων 26 σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.
Ιδιαίτερα φορτισμένη είναι η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που υπογράφεται από το προσωπικό και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σάββα Χατζηιωάννου από την οποία προκύπτει πως διοίκηση και εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να εργαστούν σκληρά για την όσο το δύνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του ομίλου σε κανονικούς ρυθμούς:

«Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κτίριο που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της SPRIDER STORES, η εταιρεία μας δοκιμάζεται. Οι ζημιές που υπέστησαν τόσο το κτίριο, όσο και τα εμπορεύματα και η υλικοτεχνική υποδομή είναι εξαιρετικά σημαντικές. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία είναι εδώ και είναι έτοιμη να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι κυρίως μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στο βαθμό που επηρεάζουν μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, όπως η SPRIDER STORES. Όλοι οι άνθρωποι της SPRIDER STORES, όμως είμαστε αποφασισμένοι, ότι μέσα από τη δοκιμασία, θα γίνουμε δυνατότεροι και καλύτεροι. Οι διεργασίες και οι επαφές για να αποκαταστήσουμε τις σημαντικές ζημιές το συντομότερο δυνατό έχουν ήδη ξεκινήσει. Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, για να πάμε παρακάτω».
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Χατζηιωάννου
και το προσωπικό της SPRIDER STORES