«Η εφεδρεία πέθανε, ζήτω η νέα εφεδρεία». Μόνιμο χαρακτήρα, ως το 2015 τουλάχιστον, θα προσλάβει η νέα εφεδρεία μέσω της οποίας θα γίνουν οι μαζικές απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο. Το νέο μνημόνιο όμως εκτός από τις μαζικές απολύσεις επιφυλάσσει και νέες… εκπλήξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι νέες μειώσεις στις αποδοχές τους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά μισθούς πείνας, η μόνιμη ανασφάλεια που συνεπάγεται η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δημοσίων φορέων και η «εκχώρηση» ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα από κοινού με τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται, είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας (στη φωτογραφία) όταν εκλήθη το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2012 στο υπουργείο Οικονομίας και του ανακοινώθηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας ότι θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2012 δεν πίστευε στ’ αφτιά του. Και αυτό γιατί, όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του υπουργού, «η πρόταση αυτή δεν αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση-διαπραγμάτευση των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οποία είχε επαναβεβαιωθεί η δέσμευση για τη μείωση του προσωπικού κατά 150.000 ως το τέλος του 2015». Οι εκπρόσωποι της τρόικας συνέδεσαν μάλιστα την απαίτησή τους αυτή «με την κατάργηση φορέων ή με τη μείωση του μεγέθους τους και με την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων».
Οι πρώτοι φορείς που θα καταργηθούν είναι η Εργατική Εστία και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, δύο οργανισμοί οι οποίοι εποπτεύονταν από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος και παραιτήθηκε από την κυβέρνηση. Απαίτηση των εκπροσώπων της τρόικας ήταν μάλιστα οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στους υπό κατάργηση οργανισμούς ή υπηρεσιακές μονάδες να απολύονται χωρίς καμία διαδικασία, παρ’ ότι και οι ίδιοι στις σχετικές συζητήσεις που είχαν με εκπροσώπους της κυβέρνησης αναγνώρισαν ότι το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει θα είναι πολύ μικρό. «Στόχος τους είναι να σπάσουν το ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο» επεσήμαναν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μόνιμη εφεδρεία
Παρά ταύτα, έπειτα από έντονες αντιπαραθέσεις, οι εκπρόσωποι της τρόικας αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση της ελληνικής πλευράς για επαναφορά της εφεδρείας – έστω και από το παράθυρο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η εφεδρεία προσλαμβάνει μόνιμο πλέον χαρακτήρα, τουλάχιστον ως το 2015. Στην εφεδρεία δεν θα ενταχθούν μόνον οι 15.000 υπάλληλοι των υπό κατάργηση φορέων και υπηρεσιών που θα απολυθούν ουσιαστικά εντός του έτους, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων (εκτιμάται ότι θα υπερβούν τις 80.000) από τις 150.000 που θα αποχωρήσουν ως το τέλος του 2015.
Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι «η χρήση οριζόντιων κριτηρίων στην αποχώρηση των απασχολουμένων δεν μπορεί να είναι πολιτική επιλογή, όπως απέδειξε η πρόσφατη εφαρμογή τους. Με αυτά εξασφαλίζεται η απόλυτη αντικειμενικότητα (η οποία είναι και επιβεβλημένη), από την άλλη όμως οδηγεί σε απομάκρυνση στελεχών, πολλές φορές ιδιαίτερα χρήσιμων». Στην πράξη ωστόσο η αρχή αυτή δεν θα έχει εφαρμογή στους υπό κατάργηση φορείς ή υπηρεσίες, στις οποίες η απόλυση της συντριπτικής πλειονότητας του προσωπικού, ανεξαρτήτως προσόντων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κλείνει το 30% των υπηρεσιών

Η αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού του Δημοσίου, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεωρείται «πολιτική επιλογή και θα προχωρήσει γιατί είναι χρήσιμη και αναγκαία. Η επιλογή αυτή έχει στόχο τον εξορθολογισμό του Δημοσίου μέσω της συσχέτισης των υπηρεσιακών αναγκών με το ανθρώπινο δυναμικό» επισημαίνουν. Ταυτόχρονα εντός του Μαρτίου όλα τα υπουργεία θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τα νέα οργανογράμματα που προβλέπουν μείωση κατά τουλάχιστον 30% των υπηρεσιακών δομών. Η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων, θα εκχωρήσει μια σειρά τομείς του κράτους, όπως είναι η καθαριότητα, στον ιδιωτικό τομέα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ