από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Ερχεται κούρεµα και στους φόρους

Σχέδιο για µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των χαρατσιών
Ερχεται κούρεµα και στους φόρους
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αλλαγή στο µείγµα οικονοµικής πολιτικής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήµου µε το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα το οποίο θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα, όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα. «Γνωρίζουµε τι δεν δούλεψε» σηµειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόµενες στη φορολογική επιδροµή της τελευταίας διετίας για να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισµού, η οποία όµως οδήγησε στον στραγγαλισµό της οικονοµικής δραστηριότητας. Ετσι, η µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και των χαρατσιών βρίσκονται στο τραπέζι. Οσον αφορά τον περιορισµό των ελλειµµάτων, αυτός θα επιχειρηθεί κυρίως από τη συρρίκνωση των εξόδων. Αλλωστε, η πολιτική των φορολογικών επιδροµών αποδείχθηκε αναποτελεσµατική, αφού το έλλειµµα παραµένει υψηλό εξαιτίας της αδυναµίας των προηγούµενων κυβερνήσεων του ΠαΣΟΚ να κλείσουν τις µαύρες τρύπες των δηµόσιων δαπανών και να βάλουν πάτο στο βαρέλι.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαµόρφωση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήµατος να λαµβάνει υπόψη τις πραγµατικές υποχρεώσεις και δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση» λένε στο Μέγαρο Μαξίµου. Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται ότι θα πρέπει να υπάρχουν ριζικές τοµές. Κατ’ αρχάς θα πρέπει η νέα φορολογική νοµοθεσία να είναι απλοποιηµένη, κωδικοποιηµένη και περιορισµένη σε έκταση. «Το σηµερινό δαιδαλώδες φορολογικό δίκαιο θα απλοποιηθεί και θα συµπυκνωθεί µε βάση τα διεθνή πρότυπα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίοι προσθέτουν ότι αυτό «θα πρέπει να γίνει από ανθρώπους που γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις και η αγορά και όχι από γραφειοκράτες».

Ιδιαίτερη έµφαση θα δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής µε την υιοθέτηση διεθνών πρακτικών ώστε να οδηγούνται οι φοροφυγάδες στη φυλακή. Επιπλέον αλλαγές θα υπάρξουν και στον εισπρακτικό µηχανισµό.

O Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστηµα αποτελούν βασική διαρθρωτική αλλαγή για την ανάκαµψη της οικονοµίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στόχος των αλλαγών είναι να περιοριστούν τα φορολογικά ελλείµµατα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονοµίας. Ο κ. Παπαδήµος εντάσσει τις αλλαγές στο φορολογικό σύστηµα σε ένα ολοκληρωµένο πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών που θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία ενός ρεαλιστικού σχεδίου για τη δηµοσιονοµική εξυγίανση της ελληνικής οικονοµίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, µεσοπρόθεσµα. «Χωρίς τέτοιου είδους διαρθρωτικές αλλαγές η δηµοσιονοµική προσαρµογή δεν αρκεί είτε είµαστε στο ευρώ είτε όχι» επισηµαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Οπως τόνισε την Παρασκευή ο κ. Λουκάς Παπαδήµος σε οµιλία του στο Ελληνογερµανικό Επιµελητήριο, για να υπάρχει προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση «θα πρέπει να µεταφέρουµε την έµφαση του προγράµµατος προσαρµογής από την επιβάρυνση των φορολογουµένων, που πια τείνουν να εξαντλήσουν τη φοροδοτική τους ικανότητα, στη µείωση των δαπανών του κράτους και στις διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις».

Βεβαίως, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι το εγχείρηµα θα πρέπει να στηριχθεί πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις από τα τρία κόµµατα που συµµετέχουν στην κυβέρνηση. Προς την κατεύθυνση αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονοµικών κ. Ευ. Βενιζέλος , την ερχόµενη εβδοµάδα, θα αποστείλει στα κόµµατα πρόσκληση σε διάλογο. Ηδη ο επικεφαλής του οικονοµικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γκίκας Χαρδούβελης έχει λάβει από τον αναπληρωτή τοµεάρχη της Νέας ∆ηµοκρατίας κ. Ι. Βρούτση τις προτάσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας για το νέο φορολογικό σύστηµα.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές ο αρχηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας κ. Α. Σαµαράς εµφανίζεται διατεθειµένος να προχωρήσει σε συµφωνία ώστε το νέο φορολογικό να διαµορφωθεί από κοινού µε τα κόµµατα που συµµετέχουν στην κυβέρνηση. «Μπορεί να µη συµφωνούµε σε όλα αλλά θα δούµε σε ποιο επίπεδο µπορεί να υπάρξει συµφωνία» αναφέρουν στη Συγγρού. Αλλωστε, εκτιµάται ότι η ψήφιση ενός νέου φορολογικού νόµου από το σηµερινό κοινοβούλιο διευκολύνει τα σχέδια του κ. Σαµαρά καθώς ενδεχόµενη νίκη του στις προσεχείς εκλογές τον απαλλάσσει από την κατάρτιση φορολογικού νόµου.

Σε κάθε περίπτωση, η ψήφιση ενός νέου φορολογικού πλαισίου από τα τρία κόµµατα που συµµετέχουν στην κυβέρνηση θα είναι έµπρακτη απόδειξη συναίνεσης προς τους ευρωπαίους εταίρους µας και δανειστές µας και θα συµβάλει θετικά προς τη χορήγηση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (35)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Το παιχνιδι | 16/01/2012 10:03
  Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ(04-09).... Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ(012....) Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ(09-011) ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ. ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ......ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
  καφρος
  απάντηση136
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Το εμπορικό ισοζύγιο ή θα το ρυθμίζει ο ΦΠΑ σε ευρώ ή η υποτίμηση της δραχμής. | 16/01/2012 09:51
  Μείωση του ΦΠΑ θα καλυτερέψει τα πράγματα προς το χειρότερο.
  Μείωση ΦΠΑ = Δραχμή.
  απάντηση220
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Και μετά ξύπνησες!!!! | 16/01/2012 09:36
  Αυτό το παραμύθι το ακούω από παιδάκι. ΘΑ κάνουν δίκαιο το φορολογικό σύστημα. ΘΑ αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή. ΘΑ πάνε τους φοροφυγάδες στην φυλακή. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Επικοινωνιακά κόλπα. Και φυσικά όταν λένε ότι θα μαζέψουν τις δαπάνες, μην φανταστείτε ότι θα μαζέψουν πχ από τα δημόσια έργα που κοστίζουν 3 φορές παραπάνω από ότι στην ΕΕ, ή από τους δικούς τους μισθούς και τους μισθούς των βυσμάτων τους κτλ. Από την παιδεία και την υγεία θα κόψουν. Από τις υπηρεσίες στον πολίτη θα κόψουν. Με λίγα λόγια, θα πληρώνουμε για παιδεία, υγεία, υπηρεσίες και συντάξεις και δεν θα έχουμε τίποτε. Δεν είμαι δύσπιστος, ρεαλιστής είμαι.
  Μάρκος
  απάντηση262
   
   
  Το αποφάσισε ο πρωθυπουργός μας κ. Ράιχενμπαχ; | 16/01/2012 08:33
  Μπράβο στον κ. Ράιχενμπαχ. Επιτέλους ένας πρωθυπουργός για την Ελλάδα που δεν κατέχει το αξίωμά του από κληρονομία του πατέρα του, του θείου του, του ξαδέρφου του.
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
  απάντηση71
   
   
  Γιατί άμα τα συνέχιζαν τι θα γινόταν ?...... | 16/01/2012 08:27
  ......μήπως θα μάζευαν τίποτα ? πως και με πιο τρόπο, όταν όλοι είναι ξεροί ? Για το απαράδεκτο αφορολόγητο όριο που καίει (μισθωτούς, συνταξιούχους, πολύτεκνους κλπ) δεν άκουσα τίποτα.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση60
   
   
  120 pSi | 16/01/2012 08:02
  Μακάρι να ζήσουμε να το προλάβουμε... P.S. Ο τίτλος είναι imho το λιγότερο, άστοχος.
  max
  απάντηση11
   
   
  ΜΑΚΑΡΙ | 16/01/2012 04:49
  ΤΟ ΦΠΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ KAI ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .Π.Χ.ΑΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΝΤΟΥ .ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΙ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΣΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΣΑ? Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ? ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ .... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΕΞΩ
  panos
  απάντηση40
   
   
  Για να γλυκαθεί ο κόσμος | 16/01/2012 01:45
  Ήδη γράψατε: 1. Τέλος στην εφεδρεία (δεν γράφετε προς το παρόν για τις επικείμενες απολύσεις από Μάιο και μετά). 2. Παραπάνω τα έσοδα του Υπουργείου Οικονομικών από τα προβλεπόμενα για τον Δεκέμβριο, με αντανάκλαση στη μείωση των μέτρων (χωρίς να γράφετε για το επικείμενο νέο μνημόνιο). 3. Και τώρα το κούρεμα στους φόρους. Ο Παπαδήμος έχει διαδεχθεί τον πρόεδρο του Πασόκ, και το ΠΑΣΟΚ γλυκαίνει τον κόσμο λόγω των ερχόμενων εκλογών.
  Τ.Ρ.Π.
  απάντηση31
   
   
  E τι περιμένεις από υπουργό Οικονομίας | 16/01/2012 00:58
  που δεν έχει ιδέα για το θεματάκι του, άρα εμείς την πληρώνουμε τη νύφη, για να δούμε σε πόσα κεφάλια κασιδενια θα μάθει να κουρεύει, αν ποτέ, το λιπος έχει πνιξει τον εγκέφαλο,
  Σαλτιμπάγκος
  απάντηση20
   
   
  Να δικάσουν τον Παπακωνσταντίνου | 15/01/2012 23:01
  Για όλα τα δεινά που συσσώρευσε στον τόπο με το ξερολίστικο ύφος του.
  lina th.
  απάντηση4416
   
   
  εκλογες | 15/01/2012 22:36
  Γιατί δεν γράφετε ότι έρχονται εκλογές. Και θα πέσει πολύ μαύρο!!!
  ΚΑΖΑΜΠΟΥΜΠΟΥ
  απάντηση439
   
   
  Av dev 3ereis ti va kaveis avebokatebazeis ta pavta mnpws kai kata tuxn petuxeis kati me to avebasma n to katebasma | 15/01/2012 20:45
  Otav au3avav tous forous mas legav oti 3erav ti kavav kai ntav gia to kalo mas, to idio mas lev kai twra pou tous meiwvouv. 0eloume polla akomn va katalaboume oti eivai pavtelws nln0ioi;
  petros lenas
  απάντηση264
   
   
  Ευρώ τέλος. | 15/01/2012 18:22
  Προετοιμάζεται η χώρα για την έξοδο της από το ευρώ.
  griego62
  απάντηση1218
   
   
  Τα παιδιά μάθανε.... | 15/01/2012 18:05
  Όπως αναγνωρίζουν και οι κύριοι ακόμα μαθαίνουν... Και τώρα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι εμάθαν. Θα μειώσουν τους φόρους αλλά θα "ανακαλύψουν" ότι από τι στιγμή που η οικονομία καταστράφηκε θέλει χρόνο (-ια) να ξαναπάρει μπρός, Ή μήπως πιστεύουν ότι μόλις ανακοινώσουν τη μείωση θα τρέξουν οι τηγανισμένοι φορολογούμενοι να αρχίσουν να ξοδεύουν (τους έχουνε μέινει κιόλας χρήματα;) και θα ξανανοίξουν αυτόματα οι κλειστές επιχειρήσεις; Οπότε δεν θα έχουν πάλι τα αναμενόμενα έσοδα και θα πρέπει να γίνουν ευρύτατες περικοπές του κράτους, τώρα ποια πολύ μεγαλύτερες από ότι 2 χρόνια πριν. Εκεί θα δούμε αν αλήθεια μάθανε ... Πάντως για την ώρα ακόμα υποσχέσεις ακούμε πχ ότι "το σηµερινό δαιδαλώδες φορολογικό δίκαιο θα απλοποιηθεί και θα συµπυκνωθεί µε βάση τα διεθνή πρότυπα", που το ακούμε 2 χρόνια και κάθε φορά τον επόμενο μήνα θα βγει στη βουλή και δε το έχουμε δει ακόμα. Αλλά βλέπεις, η θέση τους και η τσέπη τους, είναι πάνω από όλα...
  Χρήστος
  απάντηση185
   
   
  twra einai arga gia dakrya stella | 15/01/2012 16:53
  otan o asthenhs mpei sthn entatikh kai zei me mhxanikh ypostiriksi den yparxei dromos epistrofhs!!! etsi pou ta kanate to prama den antistrefetai me tipota!!! ante geia kai xreokophste mas mia wra axrytera na teleiwnoyme!!!
  JOHN
  απάντηση1019
   
   
  ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ | 15/01/2012 16:11
  ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
  andreas
  απάντηση3913
   
   
  αληθευει? | 15/01/2012 15:57
  αν κατι ενθαρρυντικο εχουμε διαβασει τα τελευταια 2-3 χρονια!!!αναπτυξη,,αναπτυξη,,μειωση δημοσιων στρεβλωσεων ειναι αυτα που θα οδηγησουν τον κοσμο μακρυα απο την φτωχεια..οχι μειωσεις μισθων!!!!!!!
  γιαννης
  απάντηση330
   
   
   
  Ετσι...μπραβο! | 15/01/2012 15:48
  Ετσι τωρα που δεν πηρατε το δανειο και τα σπασατε να λετε οτι το Πασοκ φταιει για ολα!
  Α.Π.
  απάντηση1512
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Σωστα | 15/01/2012 15:21
  Αφού πρώτα διέλυσαν ότι υπάρχει, κατέστρεψαν τα πάντα, έβαλαν φόρους στην αναπνοή και ενοίκιο στο κράτος για την 1η κατοικία, αναρωτιούνται τι δεν πήγε καλά. Ούτε μία παραίτηση... Οι εκλογές έρχονται, κάτι Σαχινίδηδες-Βενιζέλοι-Παπακωνσταντίνου, έδρα μόνο από Επικρατείας θα δουν (όπου θα γίνει η σφαγή)
  Τεκμήριο αναπνοής
  απάντηση488
   
-