«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν στο μέλλον» λέει ο Γερμανός υφυπουργός και εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εκφράζοντας την ελπίδα του πως σε κεντρικό επίπεδο, μεταξύ των υπουργών Ελλάδας και Γερμανίας, θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Όταν υπάρχει η βούληση βρίσκεται και ο δρόμος. Μερικές φορές λείπουν μόνο μερικές βίδες για να λειτουργήσει η μηχανή» αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».

«Η δική μου συμβολή θα είναι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο» λέει, στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, σε δήμους και περιφέρειες. «Θέλω να σταλεί το μήνυμα ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, να προχωρήσουμε στη συνεργασία. Έχουμε πολλές ελληνογερμανικές ομάδες φιλίας και αυτό το δυναμικό μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε. Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στα έργα».

Τον Ιανουάριο θα ιδρυθεί ένας σύλλογος για την προώθηση της συνεργασίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης με την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ.Φούχτελ καλεί τους Έλληνες δημάρχους να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία, κάνοντας επαφές στη Γερμανία.

«Απλώνουμε το χέρι» λέει ο κ. Φούχτελ «με την αριστοτελική έννοια της φιλίας, την αντιδιαστολή της ανιδιοτελούς φιλίας από τη φιλία του συμφέροντος».