Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο της να συγκεντρώσει 4 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη του έτους, αναφέρει σε συνέντευξή του στη Figaro ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο έλληνας υπουργός, ο οποίος θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στη Γαλλία, προσθέτει πάντως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε καλές τιμές και όχι να τα «σκοτώσει» υπό το κράτος της βιασύνης.
«Η Ελλάδα ζητεί από τους υποψήφιους αγοραστές κρατικών επιχειρηματικών μονάδων να εγγυηθούν για τις θέσεις εργασίας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων», σημειώνει στη γαλλική εφημερίδα ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ερωτηθείς γιατί δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που νομοθετούνται στην Ελλάδα, ο υπουργός αναφέρει ως αιτίες την «έλλειψη κοινωνικής ειρήνης και την ανασφάλεια, που εμποδίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς μειώθηκαν οι μισθοί των Ελλήνων κατά 30% έως 40%. «Η οργή είναι λοιπόν φυσιολογική», σημειώνει. Και προσθέτει ότι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη είναι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά, η Ελλάδα τουλάχιστον, «βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης», παραδέχεται.
Η Figaro σημειώνει ότι στο Παρίσι ο έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με το γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν και με εκπροσώπουν μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, όπως είναι οι Electricite de France (EDF), Gaz De France (GDF) και Veolia Environnement.