Υπάρχουν απαντήσεις στην τρέχουσα κρίση; Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτή τη συγκυρία και με την υπάρχουσα οικονομική πολιτική; Αυτά μόνο είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την ειδική εκδήλωση «The Great Challenge: Finance, Technology and Economic Policy», την οποία διοργανώνουν η SAP Hellas και ο Σύλλογος Αποφοίτων του London Business School, με την υποστήριξη του Βήματος, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος James Galbraith, Καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Τέξας, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δική του οπτική για την ελληνική και τη διεθνή κρίση, τις προεκτάσεις της και τη διαχείριση της, καθώς και τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για να επιτευχθεί η προσδοκώμενη ανάκαμψη.

Ο James Galbraith έχει υπάρξει κύριος ομιλητής σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο, στο οποίο περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – τα βιβλία «Unbearable Cost: Bush, Greenspan and the Economics of Empire» και «Balancing Acts: Technology, Finance and the American Dream». Ο κύριος Galbraith αναμένεται να αναδείξει και την κρίσιμη σύνδεση της τεχνολογίας με την οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς θα συμμετάσχουν σε ένα πάνελ δημιουργικού προβληματισμού γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τη «μεταμόρφωση» της Ελλάδας μετά την κρίση. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σωληνουργεία Κορίνθου και Βασίλης Κάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρματέν Α.Ε.Β.Ε, θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για αυτά τα ζητήματα, σε μια συζήτηση που συντονίζει ο δημοσιογράφος του Βήματος Ζώης Τσώλης.

Οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις των ομιλητών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η εκδήλωση της SAP Hellas και του Συλλόγου Αποφοίτων του London Business School φιλοδοξεί να αναδείξει προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προετοιμασία της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας για μια νέα φάση εξωστρέφειας και ανάπτυξης και για την προώθησης της καινοτομίας.