από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Απολύσεις και περικοπή συντάξεων αποφάσισε η κυβερνητική Επιτροπή

-20% για όλους στις συντάξεις πάνω από 1200 ευρώ, -40% στους κάτω των 55 για ποσά άνω των 1000 ευρώ, στις 5000 ευρώ το αφορολόγητο
Απολύσεις και περικοπή συντάξεων αποφάσισε η κυβερνητική Επιτροπή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την κυβερνητική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά 30.000 εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου δημόσιο τομέα τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέχρι το τέλος του 2011.

Το 20-25% εξ αυτών, αναμένεται να απολυθούν υπό προϋποθέσεις. Πέραν αυτών, στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε περικοπή 20% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ. Η περικοπή θα αφορά το ποσό πέραν των 1200 ευρώ. Για τους κάτω των 55 ετών, η περικοπή ανέρχεται σε ποσοστό 40% και για ποσό που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ.

Μείωση κατά 20-30% του εφάπαξ στο Δημόσιο ανάλογα με το ύψος του.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη που μίλησε στο Mega είναι υπό την αίρεση της έγκρισης της τρόικας.

Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της Κυβερνητικής Επιτροπή, εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

«Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

»Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

»Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

»Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

»Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

»Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος.

»Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

»Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.  Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

»Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

»ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της χώρας».Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγωνία για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή 
Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών 
Οι 15 όροι της τρόικας 
Ευ. Βενιζέλος: Σκληρό πρόγραμμα με θυσίες για τη νέα γενιά 
Καταρχήν συμφωνία για νέα μέτρα 
 
 
σχόλια (192)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΑΣΕΠ 2 | 23/09/2011 19:08
  Περιττό βέβαια να πω πως αυτός ο άνθρωπος είναι όπου πάει ο άνεμος.Με τον καταλληλότερο χθες αλλά όχι και φανερά για να μένουν ανοιχτες όλες οι πόρτες και με τους νικητές τοπικούς άρχοντες τώρα. Με όλους καλά . Εκτός από τους άμεσα προισταμένους του.Αυτοί είναι οι εχθροί. Στη διοίκηση γλύψιμο φυσικά.Αυτός είναι υπάλληλος του ασεπ υποτίθεται.
  Σπύρος
  απάντηση20
   
   
  AXRHSTOS με ΑΣΕΠ | 23/09/2011 18:45
  Διαβάζω τα σχόλια σας και απορώ.Τι νομίζετε πως είναι το ΑΣΕΠ? Ας πούμε λοιπόν μερικά πράγματα 1) Πιστοποιητικά γνώσης αγγλικών και μάλιστα άριστης που πιθανόν να έκριναν και την έκβαση της πρόσληψης ελέχθηκαν ποτέ με διαστάυρωση από τους οργανισμούς έκδοσης τους? Γιατί μαθαίνω πως πουλιούνται για 1000 ευρώ.Και όταν αποδεικνύεται πως οι γνώσεις στην πράξη δεν είναι αυτού του επιπέδου τι γίνεται? Μήπως είναι τώρα έστω καιρός να ελεχθούν ? 2) Είναι δυνατόν η εμπειρία να μετράει τοσο λίγο? 3) Είναι δυνατόν η εμπειρία να μη μετράει πολύ παραπάνω όταν είναι ακριβώς πάνω στο αντικείμενο? Και τι γίνεται όταν στην πορεία παρόλο που όλα έγιναν υποτίθεται νομότυπα ο εργαζόμενος δε θέλει να κάνει τη δουλειά του? Όταν θα ακούσεις να σου πει << αυτό δεν είναι δουλειά μου >> κι όταν αντί να δουλεύει και να προσπαθεί να γίνει καλύτερος το μόνο που κάνει είναι να κουτσομπολεύει και να κάνει δημόσιες σχέσεις και να προσπαθεί να δείξει ότι κάνει κάτι όταν τον βλέπουν οι άλλοι. Νομίζετε ότι πρέπει να σωθεί επειδή μπήκε μέσω ΑΣΕΠ ?
  Σπύρος
  απάντηση20
   
   
  ΑΣΕΠ | 23/09/2011 00:09
  Να πάρετε αυτούς που πέρασαν με το ΑΣΕΠ και να σουτάρετε αυτούς που βάλατε από το παράθυρο....Για να είμαστε εξηγημένοι!
  Κώστας
  απάντηση03
   
   
  tsirakia | 22/09/2011 21:57
  είναι τραγικό το επίπεδο δημοσιαγραφίας που σας χαρακτιρίζει και απορώ γιατι δεν σας έχουν απολύσει ακόμη ή τι συμφέροντα εξυπηρετειτε???
  nikos
  απάντηση30
   
   
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ | 22/09/2011 16:08
  ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΔΥ? Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ? ΟΙ ΙΔ. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΟ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΑΥΤΟΙ" ΠΟΥ "ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ " ΝΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΩΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ?? ΠΑΤΡΙΔΑ?? ΜΑΣ ?? ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ? ??
  Ανώνυμος / η
  απάντηση465
   
   
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??? | 22/09/2011 16:05
  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ,ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ.Ο ΠΟΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ...ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ...ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ.
  NIKOS R.
  απάντηση508
   
   
   
  Μαζί με τα ξερα... | 22/09/2011 13:21
  Η Τρόϊκα θα είδε τις συντάξεις των ΟΤΕτζήδων και αυτών της Ολυμπιακής και θα φρίκαρε!!!! Λαμόγια με 17-18 χρόνια ένσημα τα οποία τους τα διπλασιάσανε και πήραν σύνταξη με 10.500 ένσημα ποσού 3000-5000 ευρώ ο καθένας.(Νόμος Χατζηδάκη....και λίγο ξύλο του ρίξανε). Ένσημα για τα οποία ούτε εισφορές είχαν πληρωθεί, ούτε φόρος. Γνωστή μου επιδιορθώτρια ταπετσαριών καθισμάτων αεροπλάνων στην ΟΑ 38 χρονών πήρε σύνταξη 5.700 ευρώ!!!!!! 'Ηταν από αυτούς που κλείναν τη Πανεπιστημίου!! Από αυτούς πιστεύω η Τρόϊκα ήθελε να κάνει περικοπές συντάξεων και καλά έκανε. Αλλά δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο καζάνι με αυτούς έναν εργαζόμενο με κανονικά ένσημα 37 χρόνων! Αυτός ο άνθρωπος έχει φτύσει αίμα για αυτά! Κάρτα 5-6 φορές την εβδομάδα για 37 χρόνια.Ούτε ότι έχει επιβαρύνει ποτέ το κράτος με Ταμείο Ανεργίας. Αντίθετα πρόσφερε... Πιστεύω ότι τα μέτρα έπρεπε να στοχοποιήσουν ΜΟΝΟ τις συγκεκριμένες και να έπεφτε ακόμη μεγαλύτερο ΧΑΡΑΤΣΙ !
  Juan
  απάντηση1634
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!!! | 22/09/2011 12:48
  Εχθες ειδα μια στατιστικη για τους Δ.Υ. στην Γερμανια και Ελλαδα. Η Ελλαδα εχει 2,5 φορες περισσοτερο Δ.Υ. απο την Ελλαδα. Η Ελλαδα εχει 800.000 Δ.Υ., δηλ. 800.000/2,5=320.000. Δηλ. πρεπει να διωξουμε 480.000 Δ.Υ. Και ετσι θα ζησουνε αυτοι καλα και εμεις καλυτερα, γιατι δεν θα ταιζουμε 480.000 παρασιτα της κοινωνιας. 480.000 χ 2000 Ευρω μηνιατικο = 960.000.000 Ευρω χ 12 μηνες = 11,5 δισ. Ευρω! ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!!!
  Κωστας Κομποστας
  απάντηση9816
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Επαναφορα θανατικης ποινης προς παραδειγματισμο | 22/09/2011 12:46
  Ειμαι κατα της θανατικης ποινης, αλλα τωρα μετανιωνω που δεν υπαρχει. Να παμε ολους τους πολιτικους και το λοιπο σιναφι που ξεκοκαλιζουν και ξεκοκαλισαν τον πλουτο αυτης της χωρας και την εφτασαν σε αυτο το σημειο στην γκιλοτινα! Και δεν θα λυπηθω ουτε μια στιγμη!
  XT
  απάντηση217
   
   
  Μπορώ να εξαιρεθώ των μέτρων; | 22/09/2011 11:53
  Εγώ που δεν ψήφισα ποτέ μου τον αρχιτυχοδιώκτη και αρχιτέκτονα της διαφθοράς και της σημερινής κατάντιας Ανδρέα Παπανδρέου, μπορώ να εξαιρεθώ των μέτρων;
  EOK και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο
  απάντηση4017
   
   
  ΥΠΟΠΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ | 22/09/2011 11:33
  Κάποια λαμόγια που έχουν κατακλέψει εκατομύρια τα ακούνε αυτά και γελάνε. Δεν υπάρχει ούτε ένας ικανός πολιτικός ή εισαγγελέας σε αυτή τη χώρα. Θέλουν τα πάντα γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο από την αρχή και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν επιτέλους σε αυτή τη χώρα ανοχής.
  Babis
  απάντηση234
   
   
   
  ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ | 22/09/2011 11:16
  ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΓΗΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ .ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ Τ0 40% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!!!
  ΣΟΦΙΑ
  απάντηση2662
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αστεία επιχειρήματα | 22/09/2011 11:15
  Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι επιχειρήματα του τύπου: 'μειώσαμε το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ δηλαδή στο μέσος όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης'. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό επειδή είναι έτσι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ χαμηλό και άδικο.
  Χρήστος Κ.
  απάντηση194
   
   
   
  ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ | 22/09/2011 10:58
  Είμαι σχεδόν ίδια περίπτωση με αυτόν που υπογράφει ανυπάκουος.Πρίν ένα χρόνο μου έκοψαν τα Δώρα και τα επιδόματα και έβαλαν το ΛΑΦΚΑ (Παπακωσταντίνου-Λοβέρδος),πρίν ένα μήνα μου αύξησαν το ΛΑΦΚΑ 5%,μου έκοψαν 6% γιατί είμαι 58 χρονών και τώρα κόβουν 20%(Βενιζέλος--Κουτρουμάνης).Αύριο ποιός θα είναι αυτός που θα μου κόψει τη σύνταξη;Τα δύο παιδιά μου που σπουδάζουν σε δύο διαφορετικές πόλεις θα τα σπουδάσει ο Βενιζέλος και ο Κουτρουμάνης;
  ΣΠΥΡΟΣ
  απάντηση1978
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  προτείνω... | 22/09/2011 10:41
  ...προτείνω να φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε! τι διάολο... δεν μπορείς κυρία μου να αναπνέεις ελεύθερα! το κέρατο μου...
  nina
  απάντηση143
   
   
  Κοπάνα | 22/09/2011 10:23
  Είμαστε η χώρ όπου οι πρωθυπουργοί, τους οποίους ψήφισαν οι κάθε λογής "αγανακτισμένοι" την κοπανάνε. Πρώτα ο Κωστάκης. Τώρα, ο Γιωργάκης.
  Τ. Στεγνός
  απάντηση37100
   
   
   
  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 54 ΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ........ | 22/09/2011 10:03
  ΜΕ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!
  Ο ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ
  απάντηση25135
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αυτά τα μέτρα έπρεπε να είχαν ήδη παρθεί πριν δύο χρόνια | 22/09/2011 09:07
  Οταν σε μία χώρα δέκα εκατομμυρίων , εννιακόσιοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία χρόνια, όταν γίνονται αγοραπωλησίες ακινήτων και δέκα χρόνια μετά δεν εχει πληρωθεί ο φόρος μεταβιβασης, τοτε, σ αυτήν τη χώρα δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχουν συντάξεις, δεν υπάρχουν σχολεία, δεν υπάρχουν νοσοκομεία. Η εν λόγω χώρα χάνει την εθνική της κυριαρχία, γίνεται ο παγκόσμιος περίγελος. Οι τουρίστες διηγούνται πως ο ξενοδόχος, ο εστιάτωρ, ο ενοικιαστής αυτοκινήτων επιμένουν να πληρωθούν σε ρευστό που δεν αφήνει ίχνη. Αλλά το χειρότερο είναι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι. Και το πιο χειρότερο ο ραγιαδισμός του Ελληνα με τον οποίο σκύβει το κεφάλι στον γιατρό, στο δικηγόρο, στον συμβολαιογράφο και ντρέπεται να ζητήσει απόδειξη. Λυπάμαι που πολλές εφημερίδες χρησιμοποιουν τους όρους της οθωμανικής φορολογίας για να μιλήσουν για φόρους απαραίτητους για τη λειτουργία ενος ανεξάρτητου ελληνικού κράτους
  Μελπομένη
  απάντηση1613
   
   
   
  ΣΥΓΝΩΜΗ από το ΒΗΜΑ? | 22/09/2011 07:35
  Υπάρχει περίπτωση κάποιας συγνώμης στους αναγνώστες από το ΒΗΜΑ για τη προφανώς αναληθή δημοσίευση "Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών", που δημιούργησε τέτοιο πανικό? Ορθολογικά δεν θα περίμενε κάποιος μία τέτοια ενέργεια από μία τέτοια εφημερίδα, εκτός αν .. εξυπηρετούσε άλλες ανάγκες, οπότε να αλλάξουμε εφημερίδα. ΝΤΡΟΠΗ.
  warlus
  απάντηση3220
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων