από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

«Λεφτά υπάρχουν μέχρι και τον Οκτώβριο»

Πού και γιατί έπεσε έξω η κυβέρνηση - Πόσες προσλήψεις έγιναν - Πόσα χάθηκαν από τις αποδείξεις - Τι είναι και πώς μας σπρώχνουν στη συντεταγμένη χρεοκοπία
«Λεφτά υπάρχουν μέχρι και τον Οκτώβριο»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Η λιτή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταμείο του δημοσίου που μέσα στο 2011 - στο τέλος Αυγούστου - ήταν μείον 18,6 δισ. ευρώ αποκαλύπτει τον εκτροχιασμό της οικονομικής πολιτικής από τους στόχους του μνημονίου και την αιτία που λειτούργησε ως «πυροκροτητής» των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

«Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 15,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Κατά την περίοδο αυτή τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 31,09 δισ. ευρώ, από 32,8 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυξήθηκαν σε 47,8 δισ. ευρώ, έναντι 43,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010» ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα παρουσιάζοντας έτσι την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας που έχει βυθιστεί στην ύφεση, εξοφλεί τα δάνεια που λήγουν με τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης αλλά το κυριότερο χρειάζεται νέα δάνεια για να πληρώνει ένα μέρος των μισθών και των συντάξεων.

Ο εκτροχιασμός του προυπολογισμού παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε δόσεις - στην αρχή του έτους (αυξήσεις ΦΠΑ, ειδικών φόρων στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα και περικοπές μισθών και συντάξεων) αλλά και στις αρχές Ιουλίου (νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο σε συνδυασμό με το "ψαλίδισμα" των κοινωνικών επιδομάτων) - αποκαλύπτει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Η τρόικα που ασφαλώς είναι συνυπεύθυνη για την «ανατίναξη» του μνημονίου αφού απέτυχε σε όλες τις προβλέψεις - υποθέσεις του βασικού σεναρίου εξόδου από την κρίση (το βάθος της ύφεσης, το ύψος της ανεργίας αλλά και στην ελαστικότητα των εσόδων μετά τις παρεμβάσεις λιτότητας που επιχείρησε), αναζήτησε συστηματικά τις αιτίες του εκτροχιασμού που ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της κ. Πόουλ Τόμσεν θα κληθεί να παρουσιάσει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ αύριο Τετάρτη στην Ουάσιγκτον.

Στον έλεγχο (monitoring) που έγινε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αποκαλύφθηκε ότι αν συνεχιστεί η δημοσιονομική πορεία με την ίδια «ταχύτητα» τότε το έλλειμα ως το τέλος του έτους θα αγγίξει το έλλειμα του 2010 που διαμορφώθηκε στα 24,5 δισ. ευρώ όταν ο στόχος που καλείται να επιτύχει η κυβέρνηση είναι 17,5 δισ. ευρώ! Και ασφαλώς η απόσταση από αυτή την αφετηρία για τη μείωση του ελλείματος κάτω από τα 15 δισ. ευρώ το 2012 θα ήταν μεγαλύτερη.

Γιατί πέσαμε έξω
Η κυβέρνηση προβάλει ως επιχείρημα της αποτυχίας της τη μείωση των φορολογικών εσόδων από τη βαθειά ύφεση. Στο σκέλος των εσόδων όμως διαπιστώθηκε ότι η βασική αιτία της απόκλισης ήταν οι επιστροφές φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογούμενους που εμφάνισαν στην εφορία αποδείξεις αγοράς αγαθών και υπηρεσιών ως και 30.000 ευρώ ο καθένας(!) ποντάροντας στο γεγονός ότι ποτέ η εφορία δεν πρόκειται να τους ελέγξει και δεύτερος λόγος η αποτυχία των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών και εγγράψουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ετσι κρίθηκε αναγκαία η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα, τα ΙΧ μεγάλου κυβισμού, τα σκάφη και τις πισίνες που πληρώνουμε τώρα.

Και 24.000 προσλήψεις
Στο σκέλος των δαπανών η κυβέρνηση προβάλει ως επιχείρημα της αύξησης τους τις αυξημένες επιχορηγήσεις πρός τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά ένα δισ. ευρώ πέραν των προβλέψεων λόγω του κύματος ανεργίας και των συνταξιοδοτήσεων.

Ομως η πραγματική αποτυχία της περικοπής των δαπανών αποτυπώθηκε στο κονδύλι της μισθοδοσίας στο δημόσιο το οποίο περιορίστηκε κατά 3,8% ή κατά 502 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιουλίου που υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία.
Πώς όμως έγινε αυτό όταν οι αποδοχές στο δημόσιο μειώθηκαν κατά 8% από τις περικοπές επιδομάτων, την κατάργηση του Δώρου Πάσχα και επιδόματος καλοκαιρινής αδείας που ισοδυναμούν με ένα μισθό ή 7% των συνολικών αποδοχών και την αποχώρηση 34.000 υπαλλήλων κατά το 2010. Αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν, αυξάνοντας το αντίστοιχο κονδύλι των συντάξεων κατά 4,2% ή 261 εκατ. ευρώ.

Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η κυβέρνηση - στην η κεντρική διοίκηση - προσλήφθηκαν 16.000 νέοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων 1300 υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής που απορρόφθηκαν από τα υπουργεία. Αν η κυβέρνηση ακολουθούσε, όπως είχε δεσμευθεί, τον κανόνα «5 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη», ο αριθμός των νεοπλροσληφθέντων θα έπρεπε να είχε συγκρατηθεί χαμηλότερα από τα 7.000 άτομα.

Τι συνέβη όμως;

Το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έγιναν μέχρι το τέλος Ιουλίου 8.300 προσλήψεις εκ των οποίων 1500 μετατάξεις από τους συγκοινωνιακούς φορείς και 250 άτομα από φορείς που καταργήθηκαν. Εφέτος, όμως, ισχύει όπως όλοι θυμούνται, ο κανόνας «10 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη». Αρα, θα πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο, 83.000 άτομα.

Στους καταλόγους που η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα ενόψει της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας - δηλαδή της προετοιμασίας απολύσεων στο δημόσιο που επιβάλει τώρα διά ροπάλου η τρόικα - ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις γενικών και ειδικών γραμματέων και των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν τοποθετηθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ στα γραφεία τους.

Ο αριθμός παραμένει άγνωστος...

Μέχρι πότε έχουμε λεφτά;
Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων, η τρόικα αποχώρησε, η καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ «πάγωσε», στην κυβέρνηση επικράτησε πανικός που οδήγησε στην ανακοίνωση της άμεσης εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου που προβλεπόταν στο μνημόνιο από το Μάιο του 2010 και της επιβολής φορολογίας των ακινήτων.
Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι «λεφτά, πλέον, δεν υπάρχουν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδης ερωτηθείς χθες «μέχρι πότε έχουμε λεφτά» απάντησε:
«Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την ρευστότητα για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε».

Και στις επίμονες ερωτήσεις των συναδέλφων του Mega «δηλαδή για πόσες μέρες» είπε την αλήθεια:
«Σίγουρα και τον Οκτώβριο έχουμε αυτή τη δυνατότητα να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις».

Είναι αυτοί οι «δυό κολασμένοι μήνες» για τους οποίους μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στην έδρα του, στη Θεσσαλονίκη, όπου αναγκάστηκε να χαλάσει ακόμη και παράδοση δεκαετιών όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός ανακοίνωνε κάτι ευχάριστο (με εξαίρεση τον κ. Κ. Καραμανλή όταν το 2009 είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από την εξουσία) που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης.

Σ΄αυτό το διάστημα θα κριθούν όλα. Αν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ συνεχίσουν να μας βοηθούν με τις επόμενες δόσεις του μνημονίου, αν θα υπάρξει το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου ή θα διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση μας από το εξωτερικό και θα οδηγηθούμε σε μια «συντεταγμένη χρεοκοπία» που είναι και η νέα φράση που θα μας συνοδεύει στην καθημερινή μας ζωή και προσπάθεια να βγούμε από το αδιέξοδο.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΔ: παράνομες, εγκληματικές και ανήθικες οι προσλήψεις  
 
 
σχόλια (91)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  .........και όμως τα τρώνε ακόμα! | 29/09/2011 11:07
  Τίποτα δεν έχει αλλάξει, ακόμα υπάρχουν κάποιοι που τα τρώνε! Έχω ένα ερώτημα, γιατί τα special olympics μας κόστισαν 70 εκ ενώ στην Αμερική τα μισά?, στο Δουβλίνο 30εκ, στην Σαγκάη 36εκ? Εμείς 70 εκ? που πήγανε τα λεφτά κύριε Υπουργέ? Ποιοι είναι αυτοί που ακόμα τα τρώνε με την ησυχία τους???
  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
  απάντηση00
   
   
  ΛΑΘΗ ΕΠΙ ΛΑΘΩΝ | 14/09/2011 13:08
  1. Ακολουθείται η τακτική του τρεχούμενου νερού, όταν βρίσκει ανάχωμα αλλάζει ρούν και ου το καθεξής. Λάβαμε το εκαθαριστικο εισφορών και τέλους επιτηδευματία. Ο υπολογισμός έγινε απο τους σοφούς επι του δηλωθέντος εισοδήματος. Το σωστό και το πρακτικό θα ήταν να γίνει στο εναπομείνων εισόδημα μετά την αφαίρεση των τυχόν δανείων που έχει ο κάθε ταλαίπωρος απο εμάς.Η μαυρη τρύπα θα κλείσει μόνο λογιστικά και οχι πραγματικά καθόσον δεν υπάρχουν τα χρήματα που ζητούν. Με κόπο αναπνέουμε. 2. Ενιαίο ( νέο ) μισθολόγιο δίκαιο: Πώς αφού είναι κατάφορα άδικος ο υπολογισμός του ποσοστού επι των επιδομάτων (23% ΠΕ.15%ΤΕ. 5%ΔΕ, 3% ΥΕ) επί του βασικού. Θα ήταν σωστό εάν όλοι είχαν τον ίδιο βασικό μισθό. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει διαφορά μεταξύ των βασικών μισθών των αντίστοιχων κατηγοριών, άρα το οποιοσδήποτε είδος ποσοστού επιδομάτων αποφασιζόταν να επιβληθεί επι του βασικού θα πρέπει να ειναι το ίδιο για όλους. Ο συγκεκριμμένος τρόπος υπολογισμού είναι άδικος και στην ουσία σφάζει τος ΔΕ ΚΑΙ ΥΕ. Φαίνεται ότι αυτοί είναι άνθρωποι άλλου θεού. Κρίμα γιατί είμαι 52 χρονών είμαι ενεργό μέλος Πασοκ και σας ψηφίζω ανελειπώς απο το 1979. Σημείωση: το όνειρό μου δεν είναι πότε θα βγώ σε σύνταξη, δεν με ενοχλεί που αναγκαστικά θα υποοστώ μειώσεις για το καλό όλων μας αρκεί αυτές να είναι δίκαιες για όλους. Ακόμη περιμένω να δω πιέσεις τιμών προς τα κάτω στα είδη πρώτης ανάγκης. Και εάν δεν το κάνουν οι συσνασπισμοί εταιρειών του ελεύεθερου αντγωνισμού γιατί δεν τους τσακίζεται με πρόστιμα (τα οποία όμως να εισπραχθούν ) όπως τσακίζεται κάθε λεπτό εμάς.
  Σπυρος
  απάντηση103
   
   
  Επόμενο! | 14/09/2011 06:15
  Αφού τα μέτρα ήταν μόνο λόγια του αέρος και περίμεναν ότι απλώς δεν θα τους πάρουν χαμπάρι, σαν και όλα όσα έγιναν και Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Οι παπάδες τα παιρνουν και δεν τους έκοψε τίποτα! Οι Δ Υ κάθονται και δεν έδιοωξε κανέναν. Τα κλειστά ως κλειστά. Οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ βολευόνται. Οι ΔΕΚΟ με τα ρετιρε συνεχίσουν. Οι φοροφυγάδες επίσης. Οι μίζες επίσης. Οι λοβιτούρες. Τα αυθαίρετα. Και μετά όταν η ΤΡΟΙΚΑ τους τα τίναξε στη μούρη, τρέχουν να βγάλουν λαγούς από καπέλα - με χαράτσι σε διαμερίσματα! μετά θα κόψουν κι άλλο όσους ακόμα ΤΟΛΜΟΥΝ να δουλεύουν, και βεβαίως τις συντάξεις! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ του χειρίστου είδους. ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ
  τσαούσης
  απάντηση131
   
   
  πως φτάσαμε εδώ? | 13/09/2011 21:03
  Από το "λεφτά υπάρχουν" πως φτασαμε στο "λεφτά υπάρχουν μεχρι τον Οκτώβριο"?????? Που πηγαν οι θυσίες του ελληνικού λαού? Πως γίνεται να διοριζονται εκτός ΑΣΕΠ τμηματάρχες σε γραμματείες - βιτρίνες ενώ δεν μπορού να διοριστούν λόγω της κρίσης δάσκαλοι, νοσηλευτές και γιατροί??? ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ?
  συνηθίσαμε στην ιδεα της χρεοκοπίας
  απάντηση572
   
   
  Σε πρόγραμμα μεθαδόνης | 13/09/2011 18:41
  Η χώρα μας τρικλιζει παρακαλώντας εδώ και εκει και πουλωντας ο,τι βρει για να εξασφαλίσει τη ΔΟΣΗ της. Να βρει μια επιπλαστη ηρεμία μέχρι την επόμενη δοση. Σαν ναρκωμανης που δεν θέλει και δεν αντέχει να μπει σε πρόγραμμα αποτοξινωσης απο την κομματοκρατια που την έχει καταδικάσει. Η λύση όμως κατα τη γνώμη μου δεν μπορει να έρθει απο το πολιτικό σύστημα διότι αυτο είναι παρωχημένο, διεφθαρμένο, ιδιοτελες και παντελώς ανίκανο. Είναι η ίδια η ναρκωτικη ουσία στον οργανισμό αυτής της χώρας. Τη μόνη λύση που βλέπω είναι να στηρίξει ο καθένας απο εμάς όποιον ακόμη μπορει και αντέχει να κάνει τη δουλεια του σωστά και να ασκεί έλεγχο τόσο στο κράτος όσο και στον διπλανό του. Και όσο μπορούμε, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, να στηρίξουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες της πολιτείας, που μέσα στην γενική απαξίωση στοχευουν στην αποτοξινωση μας απο τη διαφθορά και την παρακμή.
  Δικαιόπολις
  απάντηση192
   
   
  ΠΛΗΡΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ | 13/09/2011 18:10
  ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΠΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ "ΕΙΔΙΜΟΝΟΝΩΝ" ΜΕΤΑ ..ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟ..
  ΑΝΤΩΝΗΣ
  απάντηση192
   
   
  Αιωνια Λαμογια | 13/09/2011 17:34
  Ειμαι συνταξιουχος,με κομμενη τη συνταξη μου κατα 85 ευρο καθε Μηνα.Νομιζα οτι συμβαλλω,στη σωτηρια της πατριδας.Τωρα βλεπω,οτι συμβαλλω,στον φαυλο κυκλο των προσληψεων.Ειναι δυνατον να βολεψετε 1300 κηφι νες της πρωιν Ο.Α απο το δικο υστερημα? Ε!! ρε καντηλια που κατεβαζω!!Εκει μεσα δεν υπαρχει ου τε ενας,με κοινη λογικη?
  giann
  απάντηση800
   
   
  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ | 13/09/2011 17:21
  Θέλω να θυμίσω πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση την οποία κατασκεύασαν ΟΛΟΙ οσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. 1) Η εφορία ΄΄έπιανε΄΄ κάποιον για φοροδιαφυγή. Την επόμενη μέρα ή τα έπερνε ο προϊστάμενος και μείωνε το ποσό στο 1/5 λαμβάνοντας αυτός το άλλο 1/5 για δωράκι και το κράτος έχανε τα 4/5 του ποσού ή παρενέβεναι κάποιο βουλευτικό γραφείο να ΄΄σβήσει΄΄ το πρόστιμο 2) Το ίδιο γινόταν και με το ΙΚΑ που ΄΄επιανε΄΄ κάποια παράβαση στην οικοδομή ή στην ανασφάλιστη εργασία 3) Τα βουλευτικά γραφεία μέχρι και κλήσεις της τροχαίας έσβηναν. 4) Τα κοινωτικά κονδύλια σε ημμετέρους τα μοίραζαν και οχι στο υγιή επιχειρηματία αλλά στον εξαρτιμένο ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ (λόγω ανίκανων αφισικολητών) ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑ ΝΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Τ Ι Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ε Ι Σ Ν Α Σ Ο Υ Α Π Ο Δ Ω Σ Ε Ι!!!!!!!
  petlim1965
  απάντηση1491
   
   
  Υοστ παλιο... | 13/09/2011 17:03
  Κατα τ'αλλα, συμφωνα με το παραμυθι που μας πουλουσε επι μιση ωρα ο Μπενι προκειμενου να μας χρυσωσει το χαπι του νεου μετρου, θα εχουμε πρωτογενες πλεονασμα το 2012.Αηδια.Φερτε μου εναν κουβα να κανω εμετο με τα παλιο..*^@#! που μας κυβερνουν.
  nordop
  απάντηση1812
   
   
  αίσχος | 13/09/2011 16:58
  αυτό το χάλι μας παρακινεί να σώσουμε το κύριο άρθρο του Βήματος σήμερα??
  ανωνυμος
  απάντηση160
   
   
  Η απληστία μας και οι συνέπειες της | 13/09/2011 16:34
  Οι ανάγκες καθορίζονται από ψυχολογικά και ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η απληστία,η αλαζονεία,η λαιμαργία,η οκνηρία και διαφορά αλλά που οι καθολικοί ορίζουν ως τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα οι χριστιανοί απλά τα ονομάζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ανθρώπινες αδυναμίες. Αυτές λοιπόν οι ανθρώπινες αδυναμίες που ήταν πολύ πιο έντονες σε εμάς απ’οτι στους άλλους Ευρωπαίους δημιούργησαν αυτή την κρίση. Χάθηκε το μέτρο και η υπερβολή δεν είναι πάντα καλή συν ότι οι παλιές καλές στιγμές έφεραν κακές αποφάσεις. Η κατάσταση αλλάζει σίγουρα δύσκολα αρκεί να παρθούν και κυρίως να υλοποιηθούν άμεσες αλλά αναγκαίες αποφάσεις στο σκέλος των δαπανών του δημοσίου αν και είναι άδικο για μια ακόμη φορά τόσοι πολλοί από εμάς να θυσιαστούν για τα λάθη και τις επιδιώξεις των λίγων.
  ezzyskipper
  απάντηση81
   
   
  235.000.000 EKATOMMYΡΙΑ για ΕΚΚΛΗΣΙΑ | 13/09/2011 16:00
  Ορίστε ότι υπάρχουν λεφτά - ανετα πληρώνουμε 235.000.000 εκατομμύρια μόνο για φέτος για μισθοδοσία Εκκλησίας!!! Εκεί γιατί δεν ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ανάξιοι και ξεδιάντροποι; Πώς σας κρατάνε; Με απειλές ότι θα πάτε στην ΚΟΛΑΣΗ;;; Με απειλές ότι θα βγουν να σας ξεμπροστιάσουν με όσα ξέρουν για σας; 235.000.000 και μας βαράτε φόρους κάθε πρωι που μετράτε και σας λείπουν; 235.000.000 ΕΝΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία και έσοδα και ΟΛΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!! Πού ζείτε ρε;
  αναγνώστης
  απάντηση81112
   
   
  einai apofasismeno | 13/09/2011 15:53
  Μάλλον έχει χάσει την υπομονή της η Μέρκελ με τις παλινοδίες της κυβέρνησης, αυτό γιατί δεν το λέμε. Εχουν αποφασιστεί μέτρα και τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί. Δύο χρόνια μιλάμε σ'αυτήν την χώρα για την φοροδιαφυγή και την ανασυγκρότηση των μηχανισμών είσπραξης και δύο χρόνια είμαστε στο σημείο μηδέν. Δεν είναι κρίμα να έχουν περικόψει συντάξεις 400-500 ευρώ και στο τέλος να μην γίνεται τίποτα? Αρα λοπόν δεν είναι τυχαίο που μας οδηγούν σε συντεταγμένη χρεοκοπία, βλέπουν ότι όσα δάνεια και να μας δώσουν το βαρέλι δεν έχει πάτο.
  alter ego
  απάντηση1390
   
   
  Στην αρχή! | 13/09/2011 15:53
  Στην αρχή νόμιζα ότι απλώς είναι λίγο ερασιτέχνες, λίγο ανοργάνωτοι, λίγο φαφλατάδες, λίγο ΜΠΟΥΛΟΥΚ ΑΣΚΕΡ που τρέχει τουρνέ στα κατσάβραχα κι ό,τι λάχει. ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ότι είναι εγκληματίες, είναι ΜΑΦΙΑ, είναι ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ και ξεπουπουλιάζουν και ξεπουλάνε τη χώρα όσα όσα για προσωπικό τους όφελος - τσεπώνουν ξεδιάντροπα ως πειρατές άλλων εποχών. Πώς είναι δυνατόν να περιμένουν ως τώρα να πάρουν αποφάσεις για τόσο κρίσιμα θέματα οικονομίας και τι ξαφνικά ανακάληψαν τα ελείμματα; Ξαφνικά ανακάληψαν ότι έχουν χρήματα μόνο ως τον Οκτώβρη που σημαίνει ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!! Δεν είναι απλώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Κι εμείς; Εμείς σας τα ελάφια παγωμένα να κοιτάμε τα φώτα του αυτοκινήτου που ολοταχώς έρχεται κατα πάνω μας! GOOD NIGHT AND GOOD LUCK!
  rovespiere
  απάντηση387
   
   
  δεν μπορεί | 13/09/2011 15:48
  Δέν μπορεί να σώσει ο λύκος ένα κοπάδι με πρόβατα. Σιγά σιγά θα μας "φάει" όλους
  VD
  απάντηση130
   
   
  EYΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΩΡΑ! | 13/09/2011 15:35
  Μια και η κυβέρνηση η τωρινή όπως και η προηγούμενη όπως και η επόμενη ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Ευρωπαίοι Επίτροποι ΠΑΝΤΟΥ - σε τράπεζες - σε εφορίες - σε υπουργεία - σε ΔΕΚΟ - ΠΑΝΤΟΥ - έτσι θα παρθούν αποφάσεις και δεν θα πληρώνουμε ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ που είτε από κακοδιαχείριση (έστω) είτε από τσεπώματα εξαφανίζονται και ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται - ή δεν παίρνουν αποφάσεις σωστές ή παίρνουν αποφάσεις τόσο αργά που είναι ήδη το παιχνίδι τελειωμένο. Βαρέθηκα ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ σε όλα τα ΜΠΑΚΑΛΟΚΟΜΜΑΤΑ. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι τρεις και το λαδόξυδο! ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΧΤΕΣ ΌΧΙ ΤΩΡΑ - ΧΤΕΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ϊσως στα Αγγλικά να το καταλάβετε καλύτερα - OUT!
  rovespiere
  απάντηση664
   
   
  Aλλά ευτυχώς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! | 13/09/2011 15:25
  Μην τυχόν και σταματήσει να παράγει τα προϊόντα της! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι μέσα στο τρελό έλειμμα και την ανυπαρξία αποφάσεων ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 235.000.000 μισθοδοσια ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Μιας Εκκλησίας που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ όλα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ - ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ την οποία κάνουν Ό,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΊΣΕΙ, πούλανε αγοράζουν δανείζουν - δες ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ και χιλιάδες άλλα παραδείγματα - ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 235.000.000 από τον προυπολογισμό εφέτος μόνο. Ενα κράτος που λειτουργεί ΩΣ ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ! Ενας πολιτικός κόσμος με τα τσιράκια τους που έχει ξοφλήσει. Με ξεδιαντροπιά μας ξεπουλάνε για δικό τους όφελος. Ίσως για αυτό χρειάζονται τις ευλογίες της Εκκλησίας.
  rovespiere
  απάντηση571
   
   
   
  Προσληψεις ;;;;;;;;;;;;;; | 13/09/2011 15:06
  Οταν εχεις σχεδον 1.000.000 υπαλληλους και σε περιοδους κρισεις ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ αλλους 24.000 δεν σου αξιζει τιποτε αλλο, απο μια πτωχευση... Λυπαμαι, αλλα η Ελλαδα δεν προκειται να αλλαξει...κριμα για τον κοσμο που θα υποφερει.. ΔΙΑΛΥΣΗ των 2 μεγαλων κομματων ΤΩΡΑ !!!!!!!
  24.000 ?????
  απάντηση270
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ<< ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ >>ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ. | 13/09/2011 14:07
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ δεν εχει απομεινει σ'αυτον τον τοπο? .ΝΑ ΤΟΥΣ στειλει ολους στην κρεμαλα,για παραδιγματισμο.Και να ειναι συγουρος ο,τι θα εχει ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ μαζι του. Γιατι και εμεις που τους στηριξαμε και αυτοι που δεν το εκαναν , φτασαμε στο σημειο να μουτζονουμε τους εαυτους μας.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ 300 ων ΑΝΙΚΑΝΩΝ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΝΡΟΠΩΕΙΔΩΝ,που ακομα και τωρα μας δειχνουν τον γρεμο και μας λενε ο,τι προκειται για τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ και να τους ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  TRIPOLITIS
  απάντηση14670
   
-