Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, με στόχο την ανάδειξη της πολυδιάστατης γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης.

Το «Thessaloniki Food Festival» επιχειρεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικός προορισμός, των τοπικών εδεσμάτων και ποτών, αλλά και στην υποστήριξη των ποιοτικών χώρων εστίασης και των καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό Δήμος και ο Οργανισμός καλούν τους φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχους τομείς να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης και να υποβάλλουν προτάσεις για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στην διεύθυνση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154, Πύλη 1 Helexpo, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 279282) ή στη διεύθυνση foodfestival@thessaloniki.gr. Παράλληλα ο Οργανισμός προκηρύσσει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λογοτύπου και εικαστικού για όλες τις εφαρμογές του Φεστιβάλ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γραφίστες και δημιουργικά γραφεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια, ενώ ο φάκελος συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί, μέχρι την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στη διεύθυνση του Οργανισμού.