«Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβένρησης για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς θεωρούμε ότι η εφαρμογή είναι το κλειδί σε αυτή τη φάση». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου του ΔΝΤ το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η αποστολή στην Ελλάδα συνεχίζεται δεν θα ήταν συνετό να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής» για τους επικεφαλής της τρόικας και παρέπεμψε για το θέμα στην κοινή ανακοίνωση της τρόικας όπου σημειώνεται ότι θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Για το πότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει την 6η δόση προς την Ελλάδα ο κ. Ράις είπε ότι «μετά την ολοκλήρωση της αποστολής θα γνωρίζουμε με περισσότερη σαφήνεια».

«Δεν έχει υποβληθεί αίτημα από την Ελλάδα για το δεύτερο πακέτο»

Για τη συμμετοχή στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που αποκλίνουν από το στόχο της Ελληνικής κυβένρησης από το στόχο για συμμετοχή 90% στο PSI. Οσον αφορά στο δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα είπε ότι το ΔΝΤ θα το εξετάσει αφότου λάβει σχετικό αίτημα από την Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει υποβληθεί αίτημα από την Ελλάδα».

Απατώντας σε ερώτημα περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είπε ότι δεν θα σχολιάσει «εικασίες» και πρόσθεσε ότι ρόλος του ΔΝΤ είναι «να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης». Για το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί η Φινλανδία ο κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει και σημείωσε οι συζητήσεις συνεχίζονται για το τεχνικό μέρος της συμφωνίας.