Κυριότητα ακινήτων

Ο κ.Ι. Καντάλιας ρωτάει: «Χρειάζεται να υποβάλουν δήλωση στην Εφορία τέκνα που έλαβαν με γονική παροχή την ψιλή κυριότητα ακινήτων, τα οποία είναι ενήλικα, ζουν στο εξωτερικό αλλά δεν έχουν κάποιο εισόδημα στην Ελλάδα;».

Απάντηση: Τα παιδιά θα υποβάλουν φορολογική δήλωση χωρίς να συμπληρώσουν τις ενδείξεις της και στην οποία θα επισυνάψουν τη δήλωση ακινήτων, το έντυπο Ε9, στο οποίο θα γράψουν την ψιλή κυριότητα των ακινήτων που αποκτούν.

Διαδικασία χορήγησης ΑΦΜ

Η κυρίαΜαρία Ξιάρχουερωτά: «Εχω παντρευτεί αλλοδαπό και σύντομα θα εγκατασταθούμε στην Ελλάδα. Ποια διαδικασία απαιτείται για να χορηγηθεί στον σύζυγό μου ΑΦΜ;».

Απάντηση: Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα πρέπει να προσκομίσετε το διαβατήριο και στην περίπτωση που τα στοιχεία του δεν έχουν γραφεί με λατινικούς χαρακτήρες θα πρέπει να κατατεθεί φωτοτυπία του διαβατηρίου επίσημα μεταφρασμένη. Εφόσον σκοπεύετε να εγκατασταθείτε στην Ελλάδα, θα πρέπει να προσκομιστεί και άδεια παραμονής.

Φορολόγηση – διατροφή

Ο κ.Γ. Παππούλας ερωτά: «Η διατροφή που καταβάλλω για τα παιδιά εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα ή όχι;».

Απάντηση: Η διατροφή που καταβάλλεται για τα παιδιά δεν αφαιρείται από το συνολικό εισόδημα ούτε μειώνει τον φόρο που προκύπτει από την κλίμακα. Η διατροφή αυτή δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.

Το Τravel Ρlan επίσημο πρακτορείο στα Ποσειδώνια 2012

Από τις 4 ως τις 8 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθούν τα Ποσειδώνια 2012, έκθεση που αποτελεί κορυφαίο σημείο συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ πληθώρα εμπορικών συμφωνιών ολοκληρώνονται κατά τη διάρκειά της. Επίσημο ταξιδιωτικό πρακτορείο για τα Ποσειδώνια 2012 είναι το Τravel Ρlan, προσφέροντας ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να επισκεφθούν την έκθεση.

Υπολογίζεται ότι τα συναλλαγματικά οφέλη από τη λειτουργία των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και αφορούν δαπάνες παραμονής, διατροφής, αναψυχής, δημοσίων σχέσεων και σεμιναρίων της έκθεσης, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού υψηλής απόδοσης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ