Επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές, τουρισμός και ευρυζωνικά δίκτυα είναι οι πέντε βασικοί τομείς που θα βρεθούν στην ατζέντα των συναντήσεων του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Κάπφερερ με τους υπουργούς Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργο Παπακωσταντίνου.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», σκοπός της επίσκεψης Κάπφερερ, τον οποίο θα συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ΣΕΒ (BDI) Μ. Κέρμπερ και ο K. Φούνκε, επικεφαλής της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KFW, είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ που θα ηγηθεί πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής., με θέμα την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των Γερμανών κατέχει η αξιοποίηση του ελληνικού ήλιου, με τον κ. Παπακωνστανίνου να δηλώνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τόσο προς το Βερολίνο όσο και προς την Κομισιόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το είδος των προτεινόμενων επενδύσεων και τη χρηματοδότησή τους.

Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον ελληνικό ήλιο σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης της τροφοδοσίας τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές.