Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς δήλωσε στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, ο κ. Βενιζέλος, απάντησε ότι, προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την Κυβέρνηση.

Η αναφορά στην εθνική ενότητα είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.