Δημοσίευμα των Αντρέ Κούνλετζ και Κάρστεν Ρόμπις στους Financial Times Deutschland, με τίτλο «Οι τράπεζες ξεφορτώνονται τα ελληνικά ομόλογα στην αγορά» και υπότιτλο «Οι επίσημοι αριθμοί καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του τραπεζικού λόμπι», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι γερμανικές τράπεζες απαλλάχτηκαν και το Μάρτιο από ελληνικά κρατικά ομόλογα. Έτσι, τα διαθέσιμά τους μειώθηκαν από 10,3 δις σε 9,9 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες η Bundesbank. Πρόκειται για 4,5 δις ευρώ λιγότερα από πέρσι. Τουλάχιστον τα μισά από αυτά πωλήθηκαν. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα στοιχεία αυτά αποδυναμώνουν το πρόσφατο επιχείρημα που είχαν διατυπώσει οι τραπεζικοί λομπίστες, σύμφωνα με το οποίο οι τράπεζες διατηρούν λιγότερα ομόλογα στην κατοχή τους, κυρίως επειδή η Αθήνα, παρά τα δισεκατομμύρια που αποπλήρωσε στους πιστωτές της, δεν εκδίδει πλέον νέα ομόλογα. Ο Μίκαελ Κάμμερ, γενικός εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB), δήλωσε το Σάββατο στο Deutschlandfunk ότι οι τράπεζες τήρησαν τη συμφωνία του Μαϊου 2010 να διατηρήσουν τα πιστωτικά όρια και τα ομόλογα έναντι της Ελλάδας.