Το μήνυμα ότι «για να πείσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στον δύσκολο και διαρκή πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αποδείξουμε ότι εφαρμόζονται οι νόμοι» έστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ι. Διώτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης ότι «προχωράμε όλες τις υποθέσεις χωρίς να εξετάζουμε πολιτιστικό κόστος και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών κ. Ι. Καπελέρης που ουσιαστικά παρέδωσε σήμερα στον νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ το «χαρτοφυλάκιο κατά της φοροδιαφυγής» δήλωσε ότι στόχος είναι να επιβληθουν εφέτος πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι 7,5 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρω πέρυσι.

Ηδη τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα είναι διπλάσια σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011. Πάντως ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έγινε υπόγειος πόλεμος κατά του ΣΔΟΕ αλλά οι υπάλληλοι στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

Ο νέος Ειδικός Γραμματέας κ. Ι. Διώτης δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και χρονοτριβή. Επίσημανε ωστόσο ότι θα πρέπει να εμπεδώσουμε στην κοινωνία το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι μόλις ολοκληρώθηκε η «παράδοση – παραλαβή» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών για την πρώτη ουσιαστική ενημέρωση του κ. Διώτη από τον κ. Καπελέρη και όλους τους διευθυντές του ΣΔΟΕ.