Στα 100 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν οι επενδύσεις της Visa Europe στην Ευρώπη κάθε χρόνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τούτο ανακοίνωσε η εταιρεία στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν όλες οι τράπεζες – μέλη της.

Ο Peter Ayliffe, Visa Europe Chief Executive, τόνισε ότι «διαπιστώνουμε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση των καρτών Visa στην Ευρώπη, ειδικότερα στις χρεωστικές κάρτες και εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση όσο οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν τα μετρητά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το διάστημα, αναμένουμε την ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών, των πληρωμών μέσω κινητών και την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, η Visa Europe θα επενδύει 100 εκατ. ευρώ ευρώ το χρόνο. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι το εμπορικό λανσάρισμα των πληρωμών μέσω κινητών πριν το τέλος του 2011, ενώ θα ακολουθήσει μία σημαντική ανακοίνωση υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου που θα αποτελεί τον πιο εύχρηστο και ασφαλή τρόπο πληρωμής».

Αυξάνονται οι συναλλαγές

Η Visa Europe επιβεβαίωσε στη Βαρκελώνη ότι διατηρεί διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και το 2011, με τον αριθμό των επεξεργασμένων συναλλαγών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους να σημειώνει άνοδο 22,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και με ρυθμό αύξησης 10,6%.

Συνεχίζεται έτσι η ανοδική τάση που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο με την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων του 2010, όπου επίσης ανακοινώθηκε ότι η Visa Europe, από τη δημιουργία της το 2004, έχει επενδύσει στην τεχνολογία πληρωμών 1 δισ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή, ύψους 1 δισ. ευρώ, δημιούργησε την υποδομή για την επεξεργασία συναλλαγών, παρέχοντας το πιο αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές σύστημα εγκρίσεων και εκκαθαρίσεων συναλλαγών στην Ευρώπη.

Επιπλέον, μέσω αυτής της επένδυσης έχει χρηματοδοτηθεί το ευρωπαϊκό λανσάρισμα των καρτών με chip, η ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών, των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και η υλοποίηση πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου.

Η Visa Europe θα επενδύει στο εξής 100 εκατ. ευρώ το χρόνο για την εμπορική ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Peter Ayliffe, δήλωσε: «Πριν από δέκα χρόνια, η αναλογία αγορών με κάρτες Visa ήταν 1 ευρώ προς 18 ευρώ. Σήμερα, για κάθε 8 ευρώ δαπάνης, το 1 ευρώ πραγματοποιείται με κάρτες Visa. Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο την αντικατάσταση των μετρητών, εισάγοντας στην αγορά μεθόδους πληρωμής που θα προσφέρουν πραγματική σύγκλιση της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών πληρωμών και των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου».