Επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν ακόμη και σε περιόδους ύφεσης , όπως η σημερινή, αρκεί ο επιχειρηματίας να έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία, την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αυτό επισημαίνει προς ΤΟ ΒΗΜΑ ο κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμιγώς ελληνικής εταιρείας παραγωγής λογισμικού Data Communication.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, «το 2010 ήταν μία χρονιά πρόκληση. Οι συνθήκες της ευρύτερης αγοράς ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας την οποία αντιμετώπιζε η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ενώ συγκεκριμένα η αγορά προϊόντων πληροφορικής δεν κατάφερε να σημειώσει ανάκαμψη μέχρι και το τέλος του 2010.
Στην Data Communication οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που σημειώσαμε πιστεύουμε ότι είναι επιβεβαίωση των ορθών επιχειρηματικών επιλογών μας τόσο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη βελτιστοποίηση των πελατειακών μας σχέσεων, όσο όμως και στη δυνατότητα προσαρμογής σε ένα ιδιαίτερα γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως είναι αυτό της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

H αύξηση των εσόδων που πέτυχε η εταιρία μας κατά το οικονομικό έτος 1/7/2009 – 30/6/2010 ανήλθε σε 11% και προήλθε από πωλήσεις λογισμικού αλλά και από την ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες. Το 2010 για εμάς έκλεισε και με ένα ιδιαίτερα θετικό τόνο, καθώς η Data Communication εντάχθηκε στη λίστα των strongest companies in Greece της ICAP πράγμα που την ανέδειξε και επισήμως ως μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες ο κ. Βασιλειάδης αναφέρει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη προϊόντων.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση», προσθέτει, «να προσφέρουμε λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ανταποκρίνονται σε επίκαιρες επιχειρησιακές ανάγκες. Με αυτές απευθυνόμαστε στο εν δυνάμει πελατολόγιό μας, στοχεύοντας στην ανάπτυξή του δίνοντας ωστόσο και ισόβαρη προσοχή στο υπάρχον. Άλλωστε για εμάς η ποιοτική υποστήριξη του πελάτη και μετά την πώληση καθώς και η συχνή δημιουργία νέων εκδόσεων των προϊόντων μας είναι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας και κάτι στο οποίο θα επικεντρωθούμε και για το 2011.
Στόχος της εταιρίας μας είναι η αγορά των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων για την οποία έχουμε δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη γκάμα εφαρμογών λογισμικού που μπορεί να καλύψει το σύνολο σχεδόν των αναγκών τους (συστήματα: ΕRP, HRM, Retail, Business Intelligence κλπ). Οι εφαρμογές αυτές έχουν αναπτυχθεί από την ίδια τη Data Communication ή σε συνεργασία με τη Microsoft Dynamics
».

«Ειδικά για του έλληνες φορολογούμενους» αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης «η εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή , το Εasy Τax με στόχο να συμβάλει στη διευκόλυνση του Έλληνα φορολογούμενου, μια και οι δηλώσεις βρίσκονται «προ των πυλών». Με την εφαρμογή αυτή , ο φορολογούμενος μπορεί απλά και γρήγορα να διαχειριστεί τις αποδείξεις και τα έξοδά του ώστε να συντάξει εύκολα τη φορολογική του δήλωση, ενώ το κόστος είναι μόνο ο χρόνος που θα αφιερώσει στο πρόγραμμα, καθώς η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν από το site της εταιρείας. Το Easy Tax βοηθά τον φορολογούμενο να υπολογίσει το ύψος των δαπανών που υποχρεούται να συγκεντρώσει ανάλογα με το εισόδημά του καθώς και να προσδιορίσει το αντικειμενικό εισόδημά του με βάση την συνολική ετήσια δαπάνη της οικογένειάς του. Επιπλέον, φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το πρόγραμμα στις νέες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας προκειμένου να είναι πάντα επίκαιρο και ευθυγραμμισμένο στις επιταγές του Υπουργείου Οικονομικών».