Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Στις εφόδους που έκαναν το καλοκαίρι οι ράμπο του ΣΔΟΕ στα πολυτελή σκάφη, ανακάλυψαν και ένα σκάφος 58 μέτρων, σχεδόν μόνιμα αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου, με το όνομα «Petara». Το σκάφος ανήκει στον «πιο ποθητό εργένη του κόσμου», όπως τον αποκάλεσε το περιοδικό «Tatler», τον 79χρονο Μπέρνι Εκλεστόουν, που είναι το αφεντικό της Φόρμουλα 1.

Ο 79χρονος δισεκατομμυριούχος, με 2,6 δισ. ευρώ περιουσία του σε μετρητά και με δεκάδες ακίνητα που διατηρεί σ΄ όλον τον κόσμο, δεν είχε καταβάλει τον ΦΠΑ για το σκάφος του και το τσίμπησαν οι ράμπο του ΣΔΟΕ. Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης του ΣΔΟΕ κ. Τάσος Πετζετάκος, ο κ. Εκλεστόουν, «είναι κύριος», έστειλε έμβασμα στην εφορία πλοίων, μόλις τον πληροφόρησαν για τα χρέη του και πιθανόν για τον νόμο που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες και εξόφλησε με 1,6 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα άλλοι 15 ιδιοκτήτες σκαφών κατέβαλαν τους φόρους για να επαναφέρουν τα σκάφη τους από την παρανομία (από επαγγελματικά δηλαδή) στη νομιμότητα ( σε ιδιωτικά). Έως τώρα εισπράχθηκαν 15 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε μετρητά και οι υπολογισμοί του ΣΔΟΕ είναι ότι εάν μετατρέψουν και οι 305 ιδιοκτήτες σκαφών τα σκάφη τους σε ιδιωτικά (από επαγγελματικά που τα δήλωναν έως τώρα) τότε τα έσοδα μόνον από τα σκάφη θα πλησιάσουν το ένα δισ. ευρώ.