Στο Βερολίνο θα πάει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την κορυφαία τουριστική έκθεση ITΒ.

Η τριήμερη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση των παραδοσιακών τουριστικών αγορών, παράλληλα με τη σημαντική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, και του Ισραήλ.

Αυτή η στρατηγική, σύμφωνα με το υπουργείο, βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη αποδίδει καρπούς μέσα από σειρά κινήσεων όπως η διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών στο καθεστώς έκδοσης visa, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των εμπειριών που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική σε αυτές τις χώρες, η δυνατότητα να απευθυνόμαστε σε ειδικά στοχευμένα κοινά, αλλά και η παροχή της δυνατότητας στους ¨Ελληνες ξενοδόχους να
είναι πιο ανταγωνιστικοί μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% για τα καταλύματα.

Μετά το Λονδίνο όπου είχε σειρά επαφών με tour operators, εκδότες σημαντικών εντύπων και παραχώρησε συνεντεύξεις, ο υπουργός Τουρισμού μεταβαίνει στη δεύτερη μεγάλη παραδοσιακή αγορά για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία.

Μετά την πτώση 4% που παρατηρήθηκε πέρυσι στις αφίξεις από τη Γερμανία, στη σκιά της έντονα αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα μας, γίνονται κινήσεις για την αναστροφή αυτής της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γερουλάνος θα δώσει σειρά συνεντεύξεων καθώς και κεντρική συνέντευξη Τύπου μέσα στο χώρο της ΙΤΒ παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, θα συναντήσει σημαντικούς tour operators και παράγοντες της τουριστικής
βιομηχανίας, αλλά και πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες της Γερμανίας η συμβολή των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας, αλλά και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.