Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκαν για άλλη μία φορά, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, αλλά αυτή τη φορά και… μέντιουμ που στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν δηλώσει ελάχιστα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι η πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ στοχοποιεί μέντιουμ και τα αποτελέσματα των ελέγχων του είναι εντυπωσιακά. Όλοι αυτοί οι νέοι φοροφυγάδες που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ πρόκειται να οδηγηθούν, όπως δήλωσαν στελέχη του ΣΔΟΕ, στην εισαγγελία. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν:

* Ιατρός καρδιοχειρουργός, ο οποίος δήλωσε για τα δύο τελευταία χρόνια, φορολογητέο εισόδημα 300.000 ευρώ , ενώ βρέθηκε στην κατοχή του τραπεζικός λογαριασμός με 6 εκατ. ευρώ.

*Ιατρός δημοσίου νοσοκομείου, μισθωτός, μαιευτήρας, δήλωσε εισόδημα 50.000 ευρώ, βρέθηκαν όμως στον τραπεζικό του λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ.

*Δικηγόρος από την περιφέρεια, δήλωσε στη φορολογική του δήλωση 50.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, βρέθηκαν στους λογαριασμούς του 2,5 εκατ. ευρώ.

*Οφθαλμίατρος ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια δήλωσε εισόδημα 170.000 ευρώ και βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του 4 εκατ. ευρώ.

*Πλαστικός χειρουργός δήλωσε τα δύο τελευταία χρόνια συνολικά 100.000 ευρώ εισόδημα, βρέθηκαν ωστόσο στον τραπεζικό λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ.

* Τέσσερα μέντιουμ βρέθηκαν ο καθένας με τραπεζικούς λογαριασμούς από 2 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε και πώς έως τώρα ορισμένα μέντιουμ απέφευγαν την εφορία.

Εβαζαν αγγελίες στις εφημερίδες ότι δήθεν μπορούσαν να δώσουν συμβουλές (για επαναπροσέγγιση ατόμων, πρόβλεψη του μέλλοντος, λύση μαγικών κτλ.) και εν συνεχεία όταν κάποιοι έπεφταν στα δίχτυά τους και τηλεφωνούσαν, τους ζητούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα από 300 έως 350 ευρώ για να προχωρήσουν περαιτέρω.

Τα μέντιουμ που πιάστηκαν στα δίκτυα του ΣΔΟΕ δεν είχαν καν δηλώσει επάγγελμα και βεβαίως ΦΠΑ.

Επιστράφηκαν τα πρώτα χρήματα στο ΣΔΟΕ

Τα πρώτα χρήματα ήρθαν στο ΣΔΟΕ από τους σκαφάτους. Συγκεκριμένα, όπως βεβαίωσε στο «Βήμα online», ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης του ΣΔΟΕ κ. Τάσος Μπεζεντάκος 35 ιδιοκτήτες σκαφών, που τα είχαν δηλώσει επαγγελματικά, τα μετέτρεψαν και πάλι ιδιωτικά (δηλαδή νόμιμα) και εισπράχθηκαν περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το ΣΔΟΕ είχε δεσμεύσει για έλεγχο 300 ύποπτα σκάφη. Άλλοι 15 ιδιοκτήτες σκαφών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να τα μετατρέψουν από επαγγελματικά σε ιδιωτικά και να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους.
Την ίδια ώρα άρχισαν να επιστρέφουν χρήματα και διάφοροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στις παραμεθόριες περιοχές που είχαν λάβει χρήματα με τον αναπτυξιακό νόμο και δεν τον αξιοποίησαν.