από metereologos.gr
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
 

ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων
Δρομολογεί το σχεδιασμό της κάρτας συλλογής αποδείξεων

<b>ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων </b><br>Δρομολογεί το σχεδιασμό της κάρτας συλλογής αποδείξεων
Το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει υπόψη τις αιτιάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ότι αφορά την κάρτα για τη συλλογή αποδείξεων.

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη γνωμοδότηση του υπουργείου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδότησε σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάρτας συλλογής αποδείξεων.

Η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση. Επίσης, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης»
.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
-