Το Twitter που μετρά 4 χρόνια στο διαδίκτυο, θα ανακοινώσει σήμερα το πρόγραμμα «Προωθημένα tweets», το οποίο θα επιτρέψει στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Twitter να αγοράσουν λέξεις-κλειδιά. Με αυτόν τον τρόπο, μετά από κάθε σχετική αναζήτηση, οι αναρτήσεις της εκάστοτε εταιρίας (επίσης 140 χαρακτήρων) θα εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης.

Τα διαφημιστικά μηνύματα, θα περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες, όπως όλα τα tweets του Twitter και θα εμφανίζονται μόνο σε όσους κάνουν αναζητήσεις προς το παρόν. Από σήμερα λοιπόν, οι πρώτες διαφημίσεις (από εταιρίες εστίασης, αεροπορικές φίρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα) θα αποκαλυφθούν στο 10% των χρηστών περίπου.

Οι ιδρυτές του Twitter Τζακ Ντόρσι, Εβαν Γουίλιαμς, Μπιζ Στόουν, δεν είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα να κάνουν την υπηρεσία που δημιούργησαν να τους αποφέρει χρήματα αν και κάποια έσοδα άρχισαν να μπαίνουν στο «ταμείο» τον περασμένο Δεκέμβριο όταν «πούλησαν» tweets σε πραγματικό χρόνο στις αναζητήσεις του Google. Εν αντιθέσει, η έτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook των 400 εκατομμυρίων μελών, έχει βρει εδώ και καιρό τον τρόπο να μετατρέπει την ανάγκη των χρηστών του για επικοινωνία σε χρήμα και αναμένεται να αποφέρει μόνο για το 2010 ένα 1 δις δολάρια στον ιδρυτή του Μαρκ Τζούκερμπεργκ. Η στρατηγική του Facebook, του επιτρέπει να προσφέρει διαφήμιση προσαρμοσμένη σε δημογραφικά κριτήρια ή στις αναζητήσεις των χρηστών.

Τι είναι

Twitter
Η υπηρεσία που φέρνει σε επαφή όσους συγγράφουν tweets με εκείνους που έχουν επιλέξει να τους ακολουθούν, και το αντίστροφο.

Tweet
Ανάρτηση μέχρι 140 χαρακτήρες

ID
Πρόκειται για το 12ο δημοφιλέστερο site (σύμφωνα με το Αlexa.com), προτιμάται από 45 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, απασχολεί 141 εργαζόμενους και η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια όπου και ιδρύθηκε το 2006 από τους Τζακ Ντόρσι, Εβαν Γουίλιαμς, Μπιζ Στόουν.

Αξία
Η πιο πρόσφατη αποτίμηση του Twitter ήταν στο 1 δις δολάρια