Επίτροπος έχει τοποθετηθεί στην υπερχρεωμένη και ζημιογόνο κορινθιακή βιομηχανία αλλαντικών Βέκκα, οι ιδιοκτήτες της οποίας την περίοδο της χρηματιστηριακής ευφορίας και εν όψει εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο είχαν προσελκύσει – κατά πληροφορίες – κεφάλαια άνω των 7 εκατ. ευρώ από περίπου 250 ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στην επιχείρηση.


Το χρηματοοικονομικό πρόβλημα της Βέκκα είναι οξύ και ήδη το 2003 οι ακάλυπτες επιταγές της στην αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος ως τώρα έχουν εντοπιστεί ακάλυπτες επιταγές αξίας 430.000 ευρώ.


Υστερα από προσφυγή των Τραπεζών Αγροτική και Alpha, οι απαιτήσεις των οποίων αντιπροσωπεύουν άνω του 50% των συνολικών οφειλών της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη της το Εφετείο Ναυπλίου τοποθέτησε επίτροπο τον οικονομολόγο κ. H. Βλαχούλη, βάσει του άρθρου 45 του N. 1892/90 που παρέχει χρονική πίστωση λίγων μηνών για τη διάσωση εταιρειών, τον διακανονισμό των υποχρεώσεών τους και την εξεύρεση νέων επενδυτών.


H σχετική προθεσμία για τη Βέκκα, η οποία οφείλει πάνω από 22 εκατ. ευρώ στις προαναφερθείσες τράπεζες και στη Γενική και έχει μειώσει το προσωπικό της από 255 σε 150 άτομα, λήγει στα μέσα Ιουλίου. Κύριος μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο 42,5% είναι η οικογένεια του προέδρου της κ. Αθ. Πριμέντα, ενώ διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει από την πλευρά των λοιπών μετόχων ο κ. Αθ. Δασκαρόλης. Ενδεικτικό της οξύτητας των προβλημάτων είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης των προηγούμενων ετών αναμορφώθηκαν για να καταλογιστούν αφανείς ζημίες της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της το 2003 περιορίστηκαν σε σχέση με το 2002 κατά 30% στο επίπεδο των 11,94 εκατ. ευρώ και η ετήσια ζημία ήταν ύψους 5,35 εκατ. ευρώ.


«Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές τόσο από άλλους τομείς όσο και από τον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας» είναι η επίσημη εκδοχή της εταιρείας.