Η κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα τα 9,8 τρισ. δρχ. της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας της Σοφοκλέους το 1997 να φαντάζουν μακρινό παρελθόν σε σχέση με τα 43,5 τρισ. δρχ. της σημερινής αξίας των εταιρειών που οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο.


Με γεωμετρική πρόοδο όμως αυξάνονται και οι περιουσίες των βασικών μετόχων των εισηγμένων στο ΧΑΑ επιχειρήσεων οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ελέγχουν και ποσοστά κάτω του 50% στις εταιρείες τους, εν τούτοις αποκτούν χρηματιστηριακή περιουσία που ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια.


Πολλοί επιχειρηματίες που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις βάσει της προσωπικής τους περιουσίας μόνο από τις μετοχικές αξίες που ελέγχουν, προτού διαβούν το κατώφλι της Σοφοκλέους, πέραν του γεγονότος ότι τους ήξεραν μόνο οι υπάλληλοι και οι ανταγωνιστές τους, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δουν την προσωπική τους περιουσία να εκτοξεύεται στα ύψη και να αποτελούν πλέον στάτους κβο στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.


Βεβαίως, στις υψηλότερες θέσεις βρίσκονται γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κατεστημένου καθώς οι κολοσσοί που διευθύνουν έδωσαν τον τόνο στην ανοδική πορεία της αγοράς και εισέπραξαν τα οφέλη στις τιμές των μετοχών τους. «Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα τους πλουσιότερους βασικούς μετόχους βάσει της χρηματιστηριακής αξίας των εταιρειών τους. Τα ποσοστά ελέγχου των εταιρειών που παραβάλλονται προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την επίσημη ενημέρωση των εταιρειών προς το Χρηματιστήριο. Επίσης αρκετά ποσοστά προέκυψαν από τις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις των εταιρειών ενώ κάποια άλλα είναι προϊόν έρευνας της εφημερίδας ώστε να αντικατοπτρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα η σημερινή μετοχική συμμετοχή των επιχειρηματιών στις εταιρείες τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνονται τράπεζες και επιχειρήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στη Σοφοκλέους αλλά δεν υπάρχει φυσικό πρόσωπο ως βασικός πλειοψηφών μέτοχος καθώς είτε ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είτε είναι πολυμετοχικές. Ετσι από τον πίνακα λείπουν τράπεζες όπως η Εθνική, η Πίστεως, η Εργασίας και η Εμπορική και επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, η Panafon, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ηρακλής κ.ά. ΣΠ. ΛΑΤΣΗΣ


Το υψηλό ποσοστό που κατέχει η Consolidated Eurofinance Holdings (80,42%) στη Eurobank φέρνει τον κ. Σπ. Λάτση στην πρώτη θέση των επιχειρηματιών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή περιουσία καθώς η συμμετοχή του στην τράπεζα αποτιμάται σήμερα σε 1,4 τρισ. δρχ. Βεβαίως το παραπάνω ποσοστό έχει μειωθεί καθώς η Consolidated Holdings εκχώρησε μέρος του ποσοστού της στη Eurobank για να γίνει η ανταλλαγή με μετοχές της Τράπεζας Εργασίας. Επικεφαλής σήμερα του ομίλου Λάτση, ο κ. Σπ. Λάτσης γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε στη London School of Economics και στο Harvard. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ακαδημαϊκός αλλά γρήγορα ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η πρώτη επιχειρηματική κίνησή του στην Ελλάδα ήταν η ίδρυση της Ευρωεπενδυτικής (Eurobank). Το 1996 εξαγόρασε από τον γαλλικό όμιλο Bank Worms την Interbank και τον Μάρτιο του 1999 το σύνολο των καταστημάτων της γαλλικής Credit Lyonnais. Το 1998 εξαγόρασε από τους Κορεάτες της Hanwa την Τράπεζα Αθηνών, ακολούθησε η Τράπεζα Κρήτης και την εβδομάδα που πέρασε απέκτησε και το 50,1% της Τράπεζας Εργασίας. Ο όμιλος πλέον κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Το πρώτο εξάμηνο του 1999 το σύνολο του ενεργητικού του ομίλου ­ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Τράπεζα Εργασίας ­ ανήλθε σε 2,4 τρισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων σε 73,3 δισ. δρχ. Γ. ΔΑΥΪΔ


Ο κ. Γιώργος Δαυΐδ, επικεφαλής του ομίλου Λεβέντη-Δαυΐδ, κατέχοντας αυτός και η οικογένειά του σημαντικό ποσοστό στην Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, εμφανίζεται να έχει περιουσία 680 δισ. δρχ. Σε αυτά τα 680 δισ. δρχ. θα πρέπει να προστεθούν τα πλειοψηφικά πακέτα που ελέγχει ο όμιλος στις εισηγμένες επιχειρήσεις Ιντεάλ, Παπουτσάνης, Εταιρεία Δημητριακών Β. Ελλάδος (Αλλατίνη) και Μουριάδης, οι οποίες έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία 84 δισ., 95 δισ., 58 δισ. και 22 δισ. δρχ. αντιστοίχως.


Ο κ. Γεώργιος Δαυΐδ, 62 χρόνων σήμερα, γεννήθηκε το 1937 στην Πέτρα της Κύπρου, είναι κάτοικος του Λάγκος της Νιγηρίας και έχει βρετανική υπηκοότητα. Είναι ο ανιψιός του ιδρυτή του ομίλου Αναστάσιου Λεβέντη και ο άνθρωπος που μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα Δαυΐδ και τον ξάδελφό του Κωνσταντίνο Λεβέντη διοικούν σήμερα τον όμιλο.


Στα 20 και πλέον χρόνια που η 3Ε βρίσκεται υπό την διοίκηση της οικογένειας Λεβέντη-Δαυΐδ έχει να επιδείξει σημαντική αναπτυξιακή πορεία ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα και αποτελώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο εμφιαλωτή της Coca-Cola Company. Μετά τη συγχώνευση με τη Molino και τη βρετανική Coca-Cola Beverages η 3Ε έχει καταστεί βασικός εμφιαλωτής της Coca-Cola Company στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Ρωσία, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στα Βαλκάνια και στη Νιγηρία. Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ


Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του στην Ιντρακόμ έχει υποχωρήσει κάτω από το 50%, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ελέγχει μετοχές αξίας 400 δισ. δρχ. Εκτός όμως από τον έλεγχο της Ιντρακόμ, θα πρέπει να υπολογιστούν και οι θέσεις της Ιντρακόμ στην Panafon, η οποία σήμερα έχει χρηματιστηριακή αξία 1,9 τρισ. δρχ., και στην Intrasoft, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας προσεγγίζει τα 200 δισ. δρχ.


Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης είναι γιος του καθηγητή Ιατρικής Πέτρου Κόκκαλη και έχει καταφέρει μέσα σε δύο δεκαετίες να αναδείξει τον όμιλο που διοικεί σε πρωταγωνιστή στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη.


Πρόσφατα η Ιντρακόμ υπέγραψε συμφωνία για τη συμπαραγωγή τμημάτων του πυραυλικού συστήματος Patriot με την αμερικανική επιχείρηση Raytheon.


Ο κ. Κόκκαλης έχει αναπτύξει στις ανατολικές χώρες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στη διαχείριση κρατικών τυχερών παιχνιδιών ενώ και στην Ελλάδα η εταιρεία Στιγμιαίο Λαχείο είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του «Ξυστού». Επίσης ο κ. Κόκκαλης είναι ιδιοκτήτης των τμημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού. Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του κ. Κόκκαλη να αποφασίσει την εφαρμογή του 35ώρου εργασίας στην Ιντρακόμ καθιστώντας την εταιρεία του την πρώτη στην Ελλάδα που προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ιντρακόμ, ύψους 61,3 δισ. δρχ. Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος μαζί με τα μέλη της οικογενείας του ελέγχουν σημαντικό ποσοστό του Ιατρικού Κέντρου, με αποτέλεσμα να τους αναλογεί σήμερα μια περιουσία της τάξεως των 230 δισ. δρχ. Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να υπολογιστεί και η συμμετοχή της οικογενείας στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου (πάνω από 67%), η συνολική χρηματιστηριακή αξία του οποίου ξεπερνά τα 72 δισ. δρχ. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ελάχιστοι επιχειρηματίες της Σοφοκλέους διαθέτουν πλέον την καταστατική πλειοψηφία των εταιρειών τους και ο κ. Αποστολόπουλος είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις. Γεννημένος στην Κόρινθο και πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη διοίκηση των νοσοκομείων το 1970. Επί αρκετά έτη διετέλεσε καθηγητής Διοίκησης Νοσοκομείων των ΤΕΙ και έχει εκδώσει σειρά βιβλίων υπό τον τίτλο «Διοίκηση – Οργάνωση Νοσοκομείων». Στις αρχές του 1980 άρχισε την επιχειρηματική ενασχόλησή του στον χώρο της υγείας και το 1983 δημιούργησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σήμερα ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στον χώρο της υγείας έχοντας υπό τον έλεγχό του σειρά κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών εργαλείων, ιατρικό κέντρο στη Μόσχα, σύστημα άμεσης ιατρικής βοήθειας, ενώ εξαγόρασε και το Απολλώνειο Θεραπευτήριο. Επίσης έχει ιδρύσει διαγνωστικό κέντρο στη Ρουμανία και σύντομα αναμένεται η λειτουργία άλλων δύο διαγνωστικών στο Μαυροβούνιο και στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η μεγάλη επένδυση του ομίλου, το Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει εντός του 1999. Εκτός από τον τομέα της υγείας ο κ. Αποστολόπουλος έχει επενδύσει και στον χώρο των ασφαλειών εξαγοράζοντας την εταιρεία Le Mans Vie. Για το τρέχον έτος ο όμιλος του Ιατρικού Κέντρου αναμένει κύκλο εργασιών 32 δισ. δρχ. και κέρδη προ φόρων 13 δισ. δρχ. Θ. ΛΑΝΑΡΑΣ


Ο κ. Θωμάς Λαναράς διοικεί τον μεγαλύτερο κλωστοϋφαντουργικό όμιλο της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε πρώτους στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της Κλωνατέξ στα Κλωστήρια Ναούσης μεταφράζεται σε 172 δισ. δρχ. αλλά, αν συνυπολογισθούν το 51% που ελέγχει η οικογένεια Λαναρά στην ίδια την Κλωνατέξ (σημερινή χρηματιστηριακή αξία 140 δισ. δρχ.), το 27% της Fanco (συνολική χρηματιστηριακή αξία 38 δισ. δρχ.), το 23% της Δούδος (26 δισ. δρχ.) και το 12% της Γιαννούσης (18 δισ. δρχ.), ο κ. Λαναράς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του κατέχουν σήμερα μετοχές αξίας πολύ πάνω από τα 200 δισ. δρχ.


Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, ο κ. Θωμάς Λαναράς σπούδασε στο Derree College, συνέχισε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων στο κολέγιο La Verne και έχει ειδίκευση ΜΒΑ στο Τμήμα Finance του Πανεπιστημίου Northeastern. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Κλωστήρια Ναούσης και κατόπιν στον όμιλο Κλωνατέξ. Το 1981 ίδρυσε την εταιρεία Lantec Επικοινωνίες, στην οποία διατηρεί τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Η Lantec είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Nortel στην Ελλάδα και από το 1997 εισήλθε στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας ως master agent της Stet Hellas. Η Lantec σύντομα αναμένεται να εισαγάγει τις μετοχές της στη Σοφοκλέους. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τής Κλωστήρια Ναούσης, ύψους 41 δισ. δρχ., ενώ και η μητρική Κλωνατέξ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επεκτατικές κινήσεις της θα προχωρήσει και αυτή σε ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της. Ο όμιλος Κλωνατέξ αναμένεται στο τέλος της χρήσης να εμφανίσει κέρδη 20 δισ. δρχ. Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ


Μπορεί η απευθείας συμμετοχή του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην Interamerican Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία Ζωής να ανέρχεται στο 27,28% αλλά μέσω της Interamerican Διεθνής ελέγχει επιπλέον το 55% της ασφαλιστικής εταιρείας, με αποτέλεσμα η περιουσία του μόνο από αυτές τις συμμετοχές να προσεγγίζει τα 500 δισ. δρχ. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Κοντομηνάς, μέσω της Interamerican, ελέγχει το 12,5% της Γενικής Τράπεζας, η συνολική χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται σήμερα στα 320 δισ. δρχ. Ο κ. Κοντομηνάς είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού (AUB) με μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα marketing. Η πρώτη επαφή του με τον χώρο των ασφαλειών έγινε την περίοδο που ήταν φοιτητής, όταν εργάστηκε στη θυγατρική της Alico στη Βηρυτό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε διευθυντής και νόμιμος αντιπρόσωπος στη θυγατρική του αμερικανικού ομίλου στην Ελλάδα. Το 1968, σε συνεργασία με τον όμιλο Ταμπουρά, ίδρυσε την Interamerican ΕΠΕ και το 1971 εκλέγεται διευθύνων σύμβουλος της νεοϊδρυθείσης Interamerican Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής, η οποία επεκτάθηκε το 1974 με την Interamerican Ζημιών.


Σήμερα η Interamerican, εκτός του ότι αποτελεί μια σημαντική επιχειρηματική οντότητα στον χώρο των ασφαλειών, έχει συμφέροντα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, στην κινητή τηλεφωνία αλλά και στους αυτοματισμούς γραφείων. Σημαντικό βήμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κοντομηνά ήταν η ίδρυση το 1993 της Mobitel στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ενώ το 1997 δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο της υγείας ιδρύοντας την Ευρωκλινική. Εδώ και έναν χρόνο περίπου ο κ. Κοντομηνάς ανέλαβε και τις τύχες τής ΠΑΕ Αρης καθώς εξαγόρασε το 70% της ποδοσφαιρικής εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών της Interamerican αναμένεται εφέτος να ανέλθει σε 73,9 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων σε 8,1 δισ. δρχ. Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Μετοχές αξίας πάνω από 150 δισ. δρχ. ελέγχουν σήμερα ο κ. Περικλής Παναγόπουλος και μέλη της οικογενείας του καθώς άμεσα ή έμμεσα κατέχουν το 58% της εταιρείας Επιχειρήσεις Αττικής. Ο κ. Παναγόπουλος, 60 χρόνων σήμερα, θεωρείται από συνεργάτες και ανταγωνιστές ως ο επιχειρηματίας που εισήγαγε καινοτομικές ιδέες στον χώρο της κρουαζιέρας από τη δεκαετία του 1970. Ο κ. Παναγόπουλος έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία και στην Αγγλία. Εκτός από τον χώρο της ακτοπλοΐας, ο κ. Παναγόπουλος δραστηριοποιείται και στην ποντοπόρο ναυτιλία.


Η εταιρεία Επιχειρήσεις Αττικής στις αρχές του 1998 παρέλαβε δύο νέα πλοία ολοκληρώνοντας το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμά της ύψους 86 δισ. δρχ. και ανεβάζοντας τον αριθμό των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική σε τέσσερα. Στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού προγράμματος, συνολικού ύψους 325 δισ. δρχ., η εταιρεία προέβη στην παραγγελία έξι νέων πλοίων, δύο από τα οποία θα παραδοθούν στα μέσα του 2000 και τα υπόλοιπα στο τρίτο τρίμηνο του 2001.


Η δρομολόγηση των πλοίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο κύριος στόχος της εταιρείας είναι η εξάπλωσή της έστω και εκτός ελληνικών συνόρων, δεδομένου ότι ως σήμερα δεν της έχει επιτραπεί η δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, τα κέρδη της εταιρείας το 1999 θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δρχ. ΕΥ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος ελέγχοντας το 51,5% της εταιρείας Μυτιληναίος κατέχει μετοχές αξίας 138 δισ. δρχ. Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να υπολογιστούν και τα περίπου 100 δισ. δρχ. που του αναλογούν από το 55% της ΜΕΤΚΑ αλλά και τα περίπου 8 δισ. δρχ. από το 10% που ελέγχει στην ΑΛΚΟ. Από μια μικρή εμπορική εταιρεία μεταλλουργικών προϊόντων ο όμιλος Μυτιληναίου έχει καταστεί σήμερα από τους βασικότερους προμηθευτές στην Ευρώπη μεταλλευμάτων μολύβδου και ψευδαργύρου. Παράλληλα, με την εξαγορά της ΜΕΤΚΑ, ο όμιλος Μυτιληναίου απέκτησε πρόσβαση σε αμυντικά και ενεργειακά έργα.


Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και, αφού τελείωσε τη Σχολή Μωραΐτη, σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και απέκτησε Master Degree in Economics στη London School of Economics, όπου σπούδασε και πολιτικές επιστήμες. Ο κ. Μυτιληναίος είναι ο πρώτος επιχειρηματίας στην Ελλάδα που προχώρησε σε επιθετική εξαγορά εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου αποκτώντας τελικά το 55% της ΜΕΤΚΑ. Η εταιρεία Μυτιληναίος προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου κατά 50 δισ. δρχ. με στόχο τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και την υλοποίηση νέων εξαγορών. Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 21 δισ. δρχ. προχωρεί και η θυγατρική ΜΕΤΚΑ, η οποία πρόσφατα ανέλαβε να κατασκευάσει τμήματα των νέων υποβρυχίων που παρήγγειλε το Πολεμικό Ναυτικό. ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΚΛΑΜΠ»


Από την κατάταξη με τους επιχειρηματίες που ελέγχουν μετοχές αξίας αρκετών εκατοντάδων δισ. δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα μέλη της οικογενείας Στασινόπουλου, οι οποίοι έτσι και αλλιώς εκπροσωπούν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας. Οπως προκύπτει από τον πίνακα, ο κ. Ευ. Στασινόπουλος, κατέχοντας το 39% της εταιρείας συμμετοχών του ομίλου Βιοχάλκο, ελέγχει μετοχές αξίας 365 δισ. δρχ. Η συνολική αξία των υπόλοιπων εισηγμένων εταιρειών του ομίλου (ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Καλώδια, ΕΤΕΜ, Σιδενόρ, Χαλκόρ και Σωληνουργεία Κορίνθου) ανέρχεται περίπου σε 973 δισ. δρχ. αλλά δεν είναι εφικτό να εξακριβωθεί το ακριβές ποσοστό της οικογενείας σε καθεμιά εταιρεία ξεχωριστά.


Μετοχές αξίας αρκετών δισ. κατέχουν οι επιχειρηματίες Αθ. Αθανασούλης και Θεόδωρος Φέσσας, οι οποίοι ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα περισσότερες από μία εισηγμένες εταιρείες. Ο κ. Αθανασούλης κατέχει περίπου το 30% της Altec (με συνολική χρηματιστηριακή αξία 300 δισ. δρχ.) αλλά η Altec και ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο μετέχουν στις εταιρείες Sysware και Unisoft. Η Sysware έχει χρηματιστηριακή αξία 132 δισ. δρχ. και η Unisoft βάσει της τιμής εισαγωγής της (δεν διαπραγματεύεται ακόμη) 21,9 δισ. δρχ.


Ο κ. Φέσσας ελέγχει περίπου το 56% της Infoquest, με αποτέλεσμα να του αναλογεί μια χρηματιστηριακή αξία της τάξεως των 108 δισ. δρχ. Οι συμμετοχές του στην Πληροφορική Εργασίας και στη Unifon (σύμφωνα με την τιμή εισαγωγής της) ανέρχονται περίπου σε 16 δισ. δρχ. και 23 δισ. δρχ. αντιστοίχως. Τέλος, ο έλεγχος υψηλών ποσοστών στις εταιρείες τους έχει κάνει πλουσιότερους κατά αρκετά δισεκατομμύρια τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου της Μηχανικής, τον κ. Ανδρέα Κορασίδη της Ραδιο-Κορασίδης, τον κ. Μιχάλη Μαΐλλη της ομώνυμης εταιρείας και τον κ. Νίκο Λύκο της Inform Λύκος.