Την εισήγηση της προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την εφαρμογή ή μη του μέτρου καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης υγρών καυσίμων δένει, την Τετάρτη, εκτός απρόοπτου, η Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ προσανατολίζεται στο να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης και ενδεχομένως και στα άλλα καύσιμα κίνησης σε νησιωτικούς νομούς, ωστόσο η καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής εισήγησης προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εντοπίζεται στην προσπάθεια τεκμηρίωσής της.

Αν τελικά το υπουργείο αποφασίσει την εφαρμογή του μέτρου, τότε αυτό θα ισχύσει μέχρι δύο μήνες και ανά εβδομάδα, ανάλογα με τη συμπεριφορά των πρατηριούχων, θα αναπροσαρμόζει τις τιμές πώλησης.

Πάντως, τα σχέδια επιβολής πλαφόν έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην αγορά των πετρελαιοειδών. Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας σημειώνει αφενός ότι οι διεθνείς τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί 40% με 50% από πέρυσι, τονίζει δε ότι έχουν μειωθεί και κατά 40% οι καταναλώσεις. Επαναφέρει ακόμη το θέμα της μη απόδοσης εσόδων που εισπράττει το κράτος από τον Ειδικό Λογαριασμό Πετρελαιοειδών για την επιδότηση του κόστους μεταφορικών.