Δύο δικαστικές προσφυγές που ίσως του στοιχίσουν όχι μόνο χρήμα αλλά και την καλή του φήμη καλείται να αντιμετωπίσει ο μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και επενδυτής Ελον Μασκ, όπως μεταδίδει το BBC.
Η πρώτη υπόθεση αφορά πρώην εργαζόμενο στην Tesla που απομακρύνθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία ως «σαμποτέρ». Ο απολυθείς μήνυσε τον Μασκ και την Tesla για «επικίνδυνη και σπάταλη συμπεριφορά».
Στη δεύτερη υπόθεση πρώην εργαζόμενοι στη SolarCity (πρόκειται για θυγατρική της Tesla εταιρεία φωτοβολταϊκών) υποστηρίζουν ότι απολύθηκαν παράνομα επειδή αποκάλυψαν ενδείξεις για παραποίηση των στοιχείων που αφορούν τις πωλήσεις της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, ο καναδός δισεκατομμυριούχος προχωρεί ακάθεκτος ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής των Tesla στην Κίνα. Το σχέδιο προβλέπει τη χρηματοδότηση της επένδυσης εν μέρει και με κεφάλαια κινεζικά, καθώς κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στη χώρα οφείλει να συνεργαστεί και με κάποια κινεζική.
Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ