Eπενδυτικό πρόγραμμα που υπερβαίνει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο όμιλος Grecotel εντός του 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Grecotel είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της ελληνικής ξενοδοχίας και αριθμεί σήμερα 6.100 εργαζόμενους.
Το επενδυτικό πλάνο αφορά στη ριζική ανακαίνιση 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε 4 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ειδικότερα, αναβαθμίστηκαν εκ βάθρων 780 δωμάτια, εκσυγχρονιστηκαν και επεκτάθηκαν 40 χώροι εστίασης και η αναδιαμορφώθηκαν 155 στρεμμάτα υπαίθριων υποδομών.
Το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, αφορά στην ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu Imperial (Κέρκυρα), Daphnila Bay Dassia (Κέρκυρα), Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαϊα, Pella Beach (Χαλκιδική) και Rhodos Royal (Ρόδος).
Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε ότι: «Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων «τρίτης γενιάς» στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό». Όπως πρόσθεσε η κυρία Δασκαλαντωνάκη, «ο Όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμική άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος». Καταλήγοντας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel σημείωσε ότι η Ελλάδα «οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη Ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών. Επισημαίνεται, ότι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, εν όψει της τουριστικής σεζόν 2019».