από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 

Στο 1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην Ελλάδα

έναντι 0,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat
Στο 1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην Ελλάδα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο δείκτης ετήσιου πληθωρισμού ανήλθε στο 1% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έναντι 0,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2% από 1,9% τον Μάιο, ενώ στην ΕΕ παρέμεινε σταθερός στο 2%. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2017, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ βρισκόταν στο 1,3% και στο 1,5%, αντιστοίχως. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στο 0,9%.

Σε ετήσια βάση, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ΕΕ τον Ιούνιο του 2018 καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (0,7%), στην Ελλάδα (1%), και τη Δανία (1,1%). Τα υψηλότερα επίπεδα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,7%), στην Εσθονία (3,9%) και στην Ουγγαρία (3,2%). Σε σχέση με τον Μάιο του 2018, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε σε τρία κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε 22 κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στην ενέργεια (+0,76 ποσοστιαίες μονάδες), στις υπηρεσίες (0,57 ποσοστιαίες μονάδες), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,53) και στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,1).


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-