Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων της Εθνικής Τράπεζας για να αποφασίσουν για το πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η κυρία Marianne Økland, εκλεκτή του SSM στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, Αντιπρόεδρος ο κ. Claude Piret, επίσης τοποθετημένος υπό τις κατευθύνσεις του SSM, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της Επιτροπής Κινδύνου της Τράπεζας και Μέλη της ο, κ. Χάρης Μάκκας, ανεξάρτητο και ο κ. Χριστόφορος Κουφαλιάς, εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ της Εθνικής.

Από τη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου θα διαμορφωθεί μία πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο ΔΣ του ΤΧΣ, το οποίο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος είναι να έχει γίνει η τελική επιλογή έως και την επερχόμενη γενική συνέλευση της τράπεζας, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Επιτροπή εξετάζει δύο υποψηφιότητες για τη θέση. Ακόμη ωστόσο, δεν υπάρχουν διαρροές για τον αριθμό των υποψηφίων που τελικώς θα προωθηθούν προς έγκριση στο ΤΧΣ.