από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για την άρση ακινησίας των οχημάτων

Οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για το πως εφαρμόζεται το μέτρο
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για την άρση ακινησίας των οχημάτων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οδηγίες και διευκρινήσεις για την άρση της ακινησίας οχημάτων και την πληρωμή τελών κυκλοφορίας παρέχει εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή. Η διάταξη η οποία εφαρμόζεται από τις 15 Μαίου δίνει τη δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2018, της καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, στους φορολογούμενους που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οι κάτοχοι μπορούν να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας με τους εξής όρους:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 2018.

Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που ήρε την ακινησία, πχ: από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κλπ.

Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αχριστεύθηκε το τζιπάκι μου.... | 07/07/2018 19:31
  Ετσι εξοικονόμησα απο τέλη κυκλοφορίας ,φόρο πολυτέλειας ,ασφάλιστρα πάνω απο 2000€ .Απο αυτά πάνω απο τα 1900 πήγαιναν κατευθείαν στο Κράτος. Εξοικονόμησα πάνω απο 2000 καύσιμα και προφανώς έμεσα άλλα 1-2 χιλιάρικα για μετακινήσεις-διασκέδαση... Με το τρόπο αυτό το Κράτος έχασε πάρα πολλά λεφτά και απο ότι ισχειρίζονται οι ειδικοί όταν ένας καταθέτει πινακίδες ΣΠΑΝΙΑ τις ξαναπαίρνει.. Για το 19 έχει σειρά το σπίτι μου που με επιβαρύνουν πολύ τα Δημοτικά Τέλη (Περίπου 1000 ευρώ το χρόνο) και βέβαια ο φόρος κατοχής .ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ .Το φόρο κατοχής δεν μπορώ να τον αποφύγω....Απλά κόβω το ρεύμα και πάω σε γκαρσονιέρα...Στο σκοτάδι ή με τη λάμπα δεν μπορείς να ζήσεις
  Οι έχοντες φυγαδεύσει δΙς πότε θα πληρώσουν; ΠΟΤΕ!
  απάντηση10
   
   
  Δίκαιο και αναλογικό σύστημα τελών κυκλοφορίας | 06/07/2018 20:18
  Όταν λέμε τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα πρέπει να είναι με τον μήνα. Π.Χ Το κυκλοφορήσω τον Μάρτιο να πληρώσω τέλη για εννέα μήνες, το κυκλοφορήσω τον Ιούλιο να πληρώσω για έξη μήνες. Εδώ εάν πάρει κάποιος καινούργιες πινακίδες τον Δεκέμβριο πληρώνει στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας. Τόσο δύσκολο τους είναι να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αναλογικό σύστημα;
  Α.Ν
  απάντηση10
   
-