Με βασικό ατού τη μεγάλη Ιατρική του Σχολή, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και έχει αναδειχθεί σε ένα διεθνές κέντρο σπουδών. Φιλοξενεί σπουδαστές από όλοΝ τον κόσμο, σε ένα πολυπολιτισμικό μαθησιακό περιβάλλον.
Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας δε είναι το πρώτο πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ψηφιακό νόμισμα.
Εχοντας διακριθεί με μια σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς βραβεύσεις, το Ιδρυμα προσφέρει σήμερα ένα τεράστιο εύρος από σύγχροναπεδία σπουδών: Ιατρική, Νομική, Φαρμακευτική, Αρχιτεκτονική, Φυσικοθεραπεία, Ψυχολογία και 40 ακόμη σύγχρονες ειδικότητες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει μοντέρνα προγράμματα στους τομείς των Επιστημών: Ζωής και Υγείας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει μια πανεπιστημιούπολη, με συνολική έκταση 33.320 τ.μ., με 15 κτιριακά συγκροτήματα, 66 αίθουσες, 60 εργαστήρια και ένα πλήθος από βιβλιοθήκες και άλλους ειδικούς χώρους διδασκαλίας, ενώ είναι σε θέση να φιλοξενεί ένα πλήθος φοιτητών από όλο τον κόσμο. Στους φοιτητές αυτούς προσφέρονται σειρά από δραστηριότητες όπως: φοιτητικές λέσχες, αθλητισμός, σεμινάρια και δημόσιες διαλέξεις.
Η Ιατρική Σχολή του στεγάζεται σε δικές της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Συνεχίζει δε την πρωτοποριακή συνεργασία με το St George’s, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ένα από τα διαπρεπέστερα πανεπιστήμια στον τομέα της Ιατρικής, το οποίο για πρώτη φορά δημιούργησε τέτοια συνεργασία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Οπως λένε οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, η Ιατρική Σχολή προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο (οι περισσότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, αλλά και από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία).
Εφέτος αποφοίτησαν οι πρώτοι γιατροί στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου καισύντομα θα προσφέρεται και Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Ιατρικές Επιστήμες (PhD in Medical Sciences).

Τα προγράμματα Επιστημών Ζωής και Υγείας συνδέονται και με άλλους συγγενικούς κλάδους, όπως η Αθλητική Διατροφή/Διαιτολόγια και Διατροφική Παρέμβαση (MSc), η Σύγχρονη Νοσηλευτική (MSc), οι Βιοϊατρικές Επιστήμες (ΜSc), η Φαρμακευτική (BSc) και η Φυσικοθεραπεία (BSc).

Αλλά και στους τομείς των Τεχνών το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει σπουδές Καλών Τεχνών, αλλά και το πρώτο μεταπτυχιακό (MMus) στην Κύπρο στον τομέα της Μουσικής. Επίσης, προσφέρεται η ειδικότητα Κινηματογράφος και Δημιουργική Παραγωγή στο πλαίσιο του πτυχίου (BA) Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ