Κάθε χρόνο προχωρεί σε νέες στρατηγικές συμμαχίες που επεκτείνουν τη φήμη του στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στη χώρα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Ο Ομιλος ΑΚΜΗ όμως λειτουργεί και το Μητροπολιτικό Κολέγιο στο οποίο συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα της πρώτης ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στη χώρα, ενώ προσφέρονται ακόμη σπουδές υψηλού επιπέδου στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά, στην Πληροφορική, στον Πολιτισμό και στην Επικοινωνία και στην Υγεία.
Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που μίλησαν στο «Βήμα» για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα με κρατική αναγνώριση βάσει επίσημων στοιχείων του υπουργείου Παιδείας και αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσouς νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το λύκειο».
Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ οδηγεί στην απόκτηση κρατικού διπλώματος και εξασφαλίζει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001, ΦΕΚ 39, τ. Α’/5.3.2001).
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πλήρως οργανωμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και πλέον και στον Πειραιά, στην καρδιά της πόλης, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο που ξεπερνά τα 2.000 τ.μ. Τα υπερσύγχρονα κτίρια του IΕΚ ΑΚΜΗ συνολικά υπερβαίνουν τα 16.000 τ.μ. στην Αθήνα, τα 6.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη και τα 2.500 τ.μ. στην Κρήτη σε πρόσφατη επένδυση στην καρδιά του Ηρακλείου.
Εχει κατακτήσει το βραβείο αριστείας EFQM – «Commited to Excellence» (είναι, δηλαδή, το ένα από τα επτά ευρωπαϊκά εκπαιδευτήρια που κατέχουν το συγκεκριμένο βραβείο αριστείας). Παράλληλα έχει κερδίσει δεκάδες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις (Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφάνειας της ΕΕ, Βραβείο της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων 2005 και Βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», Πανευρωπαϊκό Βραβείο στις Νέες Τεχνολογίες – Net Days Europe, Βραβείο Νέων Τεχνολογιών για το έργο «Ολυμπιακοί Αγώνες –Ενας διαπολιτισμικός διάλογος», Βραβείο από το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων).
Το ΙΕΚ Ακμή προσφέρει στους σπουδαστές του 12 τομείς σπουδών και 81 σύγχρονες ειδικότητες. Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κολεγίου, με τα βραβεία που έχει λάβει ως σήμερα «επισφραγίζεται όχι μόνο το υψηλό επίπεδο σπουδών του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και η συμβολή του για πρωτοπορία και καινοτομία στην εκπαίδευση».

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι η εργασιοκεντρική μέθοδος διδασκαλίας, όπου οι σπουδαστές αναλαμβάνουν projects σε ρεαλιστικούς χώρους και χρόνους, όπως ακριβώς θα κληθούν από την αγορά εργασίας να τα υλοποιήσουν μελλοντικά. Επίσης, η ενισχυτική διδασκαλία, η οποία αποτελεί ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, που εμπλουτίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και απαιτήσεις κάθε σπουδαστή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των κενών στη διδακτέα ύλη, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με τον ίδιο καθηγητή που διδάσκει το μάθημα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το κολέγιο δίνει και υποτροφίες ύψους 750 ευρώ ανά εξάμηνο φοίτησης, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι σπουδαστές του. Η υποτροφία χορηγείται μέσω του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μέριμνας, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν τη βαθμολογική επίδοση, την οικογενειακή, οικονομική αλλά και εργασιακή κατάσταση του σπουδαστή. Επίσης λειτουργεί και Γραφείο Συμβουλευτικής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ