Στο Μητροπολιτικό Κολέγιο, το οποίο είναι μέλος του ομίλου Ακμή, λειτουργεί με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή της χώρας. Η σχολή αυτή περιλαμβάνει Τμήματα Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Η Σχολή στεγάζεται σε 2.500 τ.μ., ενώ τα εξειδικευμένα εργαστήρια των πολυτεχνικών επιστημών στεγάζονται σε 1.000 τ.μ.
Στο Μητροπολιτικό Κολέγιο λειτουργεί και Σχολή Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης που θεραπεύει τις Επιστήμες Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Η Σχολή, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κολεγίου, θα οδηγεί στην απόκτηση βρετανικού bachelor, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Τμήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής. Στόχος των καθηγητών της, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Κολεγίου, είναι να αποτελέσει τον προθάλαμο για μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια τεχνών του κόσμου. Στον χώρο της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας η μοναδική σχολή κινηματογράφου που διέθετε η Ελλάδα ως τώρα ήταν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Κολέγιο λειτουργεί ήδη 32 χρόνια και προσφέρει στους φοιτητές του ποικιλία σύγχρονων επιστημονικών αντικειμένων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ακαδημαϊκών σπουδών, οι οποίες, όπως λένε οι καθηγητές του, «δίνουν πάντοτε έμφαση στις επιστήμες με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς εργασίας και της κοινωνίας».
To Mητροπολιτικό Κολέγιο είναι αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας και το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) και διαθέτει ιδιόκτητα campus 10.250 τ.μ. στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.
Οι νέες πτέρυγες του Τμήματος Πολυτεχνικών Επιστημών μάλιστα που εγκαινιάστηκαν πριν από δύο χρόνια αποτελούν μια επένδυση εκατομμυρίων. Οι εκπρόσωποί του δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «σκιαγραφούν το προφίλ ενός ελληνικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πρότυπα των μεγαλύτερων αμερικανικών και βρετανικών campus».
Υψηλού επιπέδου είναι και τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, απόφοιτοι των οποίων, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολεγίου, διακρίνονται συχνά. Πρόσφατα στον διαγωνισμό των National BTEC Awards τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του Κολεγίου ανακηρύχθηκε Ιnternational Student of the Year για την επίδοσή της στο πρόγραμμα Speech and Language Therapy του AMC.
Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου μπορούν να έχουν προσωπικό ακαδημαϊκό σύμβουλο, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες κέντρου ακαδημαϊκής υποστήριξης, γραφείου διασύνδεσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά και ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία κάθε φοιτητής μπορεί να δουλέψει στο δικό του χωρικό και χρονικό πλαίσιο με τον προσωπικό του κωδικό πρόσβασης. Ταυτόχρονα όμως δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης και εικονικής τάξης.
Τα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολεγίου, σύμφωνα με τη διοίκησή του, πληρούν τις «αυστηρές προδιαγραφές των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (δηλαδή, ολιγομελή τμήματα, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό) και βασίζονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Συγκεκριμένα προσφέρει σε προπτυχιακό επίπεδο προγράμματα στα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Πληροφορικής, Υγείας, Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πολυτεχνικών Επιστημών, Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Σε μεταπτυχιακά προγράμματα, MBA in International Business (Διοίκηση Επιχειρήσεων), MSc Software Engineering (Τεχνολογία Λογισμικού), MSc Information Technology (Τεχνολογία Πληροφοριών), MSc Information Security and Computer Forensics (Ασφάλεια Πληροφοριών και Ηλεκτρονική Εγκληματολογία), MSc Physiotherapy (Φυσικοθεραπεία), MA Special Educational Needs (Ειδική Αγωγή), MSc Clinical & Community Psychology (Κλινική Ψυχολογία), MSc Business Psychology (Ψυχολογία της Εργασίας), MSc Psychology (Conversion Course) (Ψυχολογία), MA Councelling and Psychotherapy (Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ