Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η επιστροφή στα θρανία για τους αποφοίτους του Λεόντειου Λυκείου Πατησίων των ετών 1965 έως 1989.

Για πρώτη χρονιά, στην μακρόχρονη ιστορία του, το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, σε συνεργασία με την Ένωση Αποφοίτων, διοργάνωσε μια ξεχωριστή γιορτή μνήμης, αλληλεγγύης και ελπίδας και προσκάλεσε τους αποφοίτους από τo έτος 1965 έως και το 1989 να περάσουν την μεγάλη καγκελένια αυλόπορτα όπου ξανασυναντήθηκαν στο προαύλιο εκείνο όπου μοιράστηκαν γέλια, σκανταλιές και συγκινήσεις. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πάνω από χίλιοι απόφοιτοι που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του σχολείου παρά τη βροχή που έπεφτε συνεχώς.

Το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων έχοντας γράψει μια ιστορία 100 χρόνων λειτουργίας και έχοντας αναθρέψει γενιές που διέπρεψαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό, κάλεσε τα «παιδιά» του σε μια αναβίωση της σχολικής καθημερινότητας.

Οι απόφοιτοι του 1979Καθηγητές και μαθητές περιηγήθηκαν στους διαδρόμους του όπως παλιά μπήκαν στις τάξεις όπου θυμήθηκαν το βρεγμένο σφουγγάρι, άσχετα αν τώρα το έχει αντικαταστήσει η τεχνολογία των υπολογιστών, συναντήθηκαν με τους freres και επέστρεψαν για μια μέρα στην άμεση και απροσποίητη αίσθηση της νιότης με τρόπο βιωματικό.

Είκοσι πέντε διαφορετικές γενιές, τώρα που καθώς ο χρόνος περνάει και χάνονται οι οποιεσδήποτε ηλικιακές διαφορές στο ίδιο προαύλιο της νιότης τους.

Το κουδούνι χτύπησε ξανά και ξεκίνησε ένα συγκινητικό ταξίδι το χρόνο, μέσα από την προβολή σπάνιων φωτογραφιών που ανασύρθηκαν από καλά κρυμμένα ντουλάπια.

Το διάλειμμα βρήκε τους μαθητές του Λεοντείου στην αυλή. Ξεναγήθηκαν στα νέα κτίρια του Δημοτικού, στο νέο κολυμβητήριο, στο νέο γυμναστήριο και πριν το κουδούνι ξαναχτυπήσει βρέθηκαν στο θέατρο και στο χώρο δεξιώσεων ο καθένας ξεχωριστά διηγήθηκε την δική του πολύτιμη ιστορία ζωής.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η επίσημη ανακοίνωση λειτουργίας του επίσημου site του Centre Culturelle de Grece ., από την πρόεδρο της ActionAid Ελλάς, κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Ενός κέντρου που στόχο έχει να άρει την αρνητική εικόνα της χώρας μας και να αναστηλώσει το προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γαλλία και που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.