Για πρώτη χρονιά, στην μακρόχρονη ιστορία του, το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, σε συνεργασία με την Ένωση Αποφοίτων, διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή μνήμης, αλληλεγγύης και ελπίδας και προσκαλεί τους αποφοίτους από τo έτος 1965 έως και το 1989 να περάσουν την μεγάλη καγκελένια αυλόπορτα , να ξανασυναντηθούν στο προαύλιο εκείνο όπου μοιράστηκαν γέλια, σκανταλιές και συγκινήσεις και να ξαναγίνουν για μια μέρα παιδιά.

Το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων έχοντας γράψει μια ιστορία 100 χρόνων λειτουργίας και έχοντας αναθρέψει γενιές που διέπρεψαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό, καλεί τα «παιδιά» του σε μια αναβίωση της σχολικής καθημερινότητας.

Συγκροτήματα μαθητικά του 70’, ο Μίμης Πλέσσας με το γιο του, επικοινωνία με διακεκριμένους συμμαθητές ανά τον κόσμο μέσω τεχνολογίας και άλλα πολλά, για να πάρουμε μόνο μια μικρή γεύση από όσα θα διαδραματιστούν το απόγευμα του σαββάτου 25 Ιανουαρίου στην αυλή του σχολείου.

Καθηγητές και μαθητές θα περιηγηθούν στους διαδρόμους του όπως παλιά θα μπούνε στις τάξεις όπου μυρίζει ακόμα το βρεγμένο σφουγγάρι, θα συναντηθούν με τους freres και θα επιστρέψουν για μια μέρα στην άμεση και απροσποίητη αίσθηση της νιότης με τρόπο βιωματικό.

Ο Γιάννης Πανούσης , ο Λουκάς Τσούκαλης, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Γιώργος Λούκος, ο Ντένης Ζαχαροπουλος, ο Βασίλης Αλεξάκης , ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Οθωνας Παναγιωτίδης, ο Αποστόλης Γιαγιάνος, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, ο Ζούλοβιτς, ο Μενουδάκος, ο Σωτήρης Ράπτης,ο Γιάννης Βούρος, ο Βενέτης, ο Σπέντζος, ο Μετζικώφ, ο Χριστοδουλος Χάλαρης, o Bατόπουλος, ο Κουμέτης, ο Κώστας Φρουζής, ο Κώστας Γκιμοσούλης,ο Γιώργος Μαρίνος, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χρήστος Βαλαβανίδης, ο Στ. Μάνος, ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος και πολλοί άλλοι να συναντηθούν και πάλι.

Διαφορετικές γενιές , τώρα που καθώς ο χρόνος περνάει και χάνονται οι οποιεσδήποτε ηλικιακές διαφορές στο ίδιο προαύλιο της νιότης τους.

Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά για να αρχίσει ένα συγκινητικό ταξίδι έκπληξη στο χρόνο, μέσα από την προβολή σπάνιων φωτογραφιών που ανασύρθηκαν από καλά κρυμμένα ντουλάπια. Το διάλειμμα θα τους βρει στην αυλή. Το προαύλιο, όλο δικό τους, θα ξαναζωντανέψει από τις διαχρονικές μπάλες του μπάσκετ, τα αυτοκίνητα των αγώνων του 70’-72’, ενώ η μυρωδιά από το σουβλάκι του Θέμη θα είναι εκεί και θα τους περιμένει να το καταβροχθίσουν. Πριν το κουδούνι ξαναχτυπήσει τρεις, θα πάνε στο θέατρο σαν παιδιά, ενώ η νύχτα θα τους βρει στο χώρο δεξιώσεων για να ξανασυστηθούνε, ως ενήλικες πια, και να διηγηθούν ο καθένας ξεχωριστά την δική του πολύτιμη ιστορία ζωής.

Σημαντική και ιδιαιτέρως τιμητική στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η επίσημη ανακοίνωση λειτουργίας του επίσημου site του Centre Culturelle de Grece ., από την πρόεδρο της ActionAid Ελλάς, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Ενός κέντρου που στόχο έχει να άρει την αρνητική εικόνα της χώρας μας και να αναστηλώσει το προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γαλλία και που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.

Μια σημαντική ανακοίνωση, συμβολική σ΄ ένα χώρο που εδώ και έναν αιώνα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της γαλλικης κουλτούρας στη χώρα μας και σηματοδοτεί τη διάθεση όλης της κοινότητας των Αποφοίτων της Λεοντείου να στηρίξουν πρωτοβουλίες ανά τον κόσμο που θα τείνουν να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

16.45 Προσέλευση καθηγητών

17:00 Προσέλευση μαθητών

17.15 Κουδούνι – Tο μάθημα αρχίζει – Προσοχή δεν πετάμε κιμωλίες

18.15 Στην αυλή σαν παιδιά

19:00-20.30 Θέατρο

20.45.Δεξίωση