Οι απόφοιτοι του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων των ετών από το 1965 έως το 1989 θα ξαναβρεθούν στην αυλή που πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.

Η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Τι είναι τελικά το σχολείο μας ; Είναι όλες οι στιγμές του, οι πάντα πρωτόγνωρες στιγμές του, είναι ό,τι έχει συμβεί, ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί στο χρόνο τον άπαντα είναι ό,τι ζήσαμε…και το αναζητάμε σήμερα στις φωτογραφίες .

Είναι το πέρασμα όλων των ανθρώπων, το συναπάντημα των βλεμμάτων μας, των αγωνιών μας και των ονείρων μας ,ήταν ένα ξέφωτο που το πρώτιστο που προσπαθούσε να μας μάθει ήταν πώς να φτιάχνουμε τα δικά μας ξέφωτα, ξέφωτα ζωής…

Σένα τέτοιο ξέφωτο ζωής θα συναντηθούμε όλοι εμείς που μια μέρα διαβήκαμε την πόρτα του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων…από το 1965 εως το 1989…τώρα πια που ο χρόνος για μας κλείνει τις οποιεσδήποτε ηλικιακές διαφορές..που μέσα μας ανθεί το συν ανήκειν σε χώρους άφθαρτους .. που οι μνήμες λειτουργούν ως βάλσαμο…

25 του Γενάρη του 2014 θα ξαναβρεθούμε στους διαδρόμους της νίοτης μας..της τάξης μας…στην αυλή, στο θέατρο.
θα συναντήσουμε τους frereς τους καθηγητές τους συμμαθητές μας θα ξανακτίσουμε εκείνο τον συνεκτικό ιστό της νιότης…απαραίτητο σήμερα στην εποχή της κρίσης.

Ο καθένας από μας μια πολύτιμη ιστορία ζωής.

Το Σχολείο μας, οι frères, οι καθηγητές μας οι συμμαθητές …σίγουρα θα περιμένουν να την ακούσουν»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

16.45 Προσέλευση καθηγητών…

17:00 Προσέλευση μαθητών…
(Κάθε χρονιά σε μια τάξη…συναντιόμαστε και πάλι σε γνωριμους χώρους.Μας υποδεχονται παλιοί καθηγητές και freres)

17.15….Κουδούνι…Tο μάθημα αρχίζει…
(προβολή υλικού τάξης….και διαφορα άλλα…Προσοχή δεν πετάμε κιμωλίες…δε μιλάμε με το διπλανό μας….ούτε βγαίνουμε για σουβλάκια του Θέμη…)

18.15 Αυλή (Θέμης, μπάλες του μπάσκετ, ίσως τα αυτοκίνητα των αγώνων του 70-72, Ξεναγήσεις – επισκέψεις… )

19:00-20.30…Θέατρο..(Γεμάτο εκπλήξεις, συγκινήσεις και διάδραση)

20.45…Δεξίωση….