Εναν σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με παρουσία σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πράγα, τα Τίρανα και το Βελιγράδι, όπου προσφέρονται σπουδές που αποτελούν τον «καρπό» των ακαδημαϊκών συνεργασιών του με αναγνωρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αποτελεί σήμερα το κολέγιο New York College (NYC).
Το κολέγιο, το οποίο στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη διοίκηση επιχειρήσεων, στην πληροφορική, στις επιστήμες υγείας, τουριστικές και ναυτιλιακές ειδικότητες, καθώς και πολυτεχνικές και ανθρωπιστικές – κοινωνικές σπουδές.
Ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, State University of New York, Empire State College. Στη συνέχεια επέκτεινε τις ακαδημαϊκές συνεργασίες του στην Ευρώπη, με τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το University of Greenwich της Βρετανίας.
Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κολεγίου, οι φοιτητές του NYC αποκτούν τα αυθεντικά πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (36/05) για την ισοτιμία των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.
Το κολέγιο διαθέτει πιστοποίηση από το British Accreditation Council (BAC), όλα τα προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία του είναι πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς, ενώ τα βρετανικά και αμερικανικά πτυχία του αναγνωρίζονται επιπλέον και από το NARIC, τον βρετανικό οργανισμό αντίστοιχο του ΔΟΑΤΑΠ. Το NYC έχει λάβει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του από το υπουργείο Παιδείας πριν από τρία έτη.
Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κολεγίου, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του NYC είναι απόφοιτοι μεγάλων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Παράλληλα προσφέρει στους αποφοίτους του ένα ξεκίνημα στην αγορά εργασίας, καθώς οι φοιτητές του ενθαρρύνονται να ζητούν επαγγελματικές συμβουλές από το Γραφείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Career Office) από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών τους.
Παράλληλα το Γραφείο Διασύνδεσης κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών, ενώ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καριέρας διοργανώνει συνεντεύξεις με υπευθύνους ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων οργανισμών.
Στο κολέγιο λειτουργεί ακόμη τμήμα Φοιτητικών Υποθέσεων και Δραστηριοτήτων που παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Στο τμήμα αυτό ο κάθε φοιτητής έχει έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, που τον βοηθά στην επιλογή του αντικειμένου σπουδών του ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και στον σχεδιασμό της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας του, ενώ η Συμβουλευτική Υπηρεσία υποστηρίζει την προσπάθεια μάθησης και επίτευξης των ακαδημαϊκών στόχων των φοιτητών, για να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να παρεμποδίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή εκπαίδευσή τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ