Δίκτυο κοινωνικής προσφοράς έχει συγκροτήσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρέχοντας δωρεάν τις συμβουλές και την βοήθεια των ειδικών επιστημόνων του σε επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν στην δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα.

Οπως ανακοινώθηκε από το Ιδρυμα, το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην εθελοντική δράση SSB που αφορά στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου .
Η δράση συνιστά πρωτοβουλία του πανεπιστημίου για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου μικρής διάρκειας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από ομάδες φοιτητών με την επίβλεψη καθηγητών τους.
Η υπηρεσία αυτή αφορά στην παρουσίαση λύσεων πάνω σε επιχειρησιακά προβλήματα που θα έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις. (Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται από τον ιστότοπο της δράσης http://www.aueb.gr/drasi/).
Όπως αναφέρει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, στόχος του Ιδρύματος είναι να στηρίξει εθελοντικά, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τα επιστημονικά εργαλεία που διαθέτει όποιες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη. Και συγκεκριμένα:
•τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε,
•τους φοιτητές του, ενισχύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τα κατάλληλα εφόδια για μελλοντική επαγγελματική εξέλιξη.
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τις επιχειρήσεις είναι η 8η Ιουλίου 2013. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων και η δημιουργία των ομάδων εργασίας. Η εφαρμογή της δράσης αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2013.