Ενδιαφέρουσες ιδέες, καινοτομία και ομαδικό πνεύμα ήταν τα χαρακτηριστικά των προτάσεων των μαθητών που συμμετείχαν στην «Trade Fair 2012», την Πανελλήνια Μαθητική Εμπορική Έκθεση που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA GREECE υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις 2 και 9 Μαρτίου 2012 αντίστοιχα).

Συνολικά 36 σχολεία συμμετείχαν στις εν λόγω εκθέσεις -παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τις επιχειρηματικές ιδέες τους και τα προϊόντα που επινόησαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση»- ενώ την Τρίτη 13 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη του ΔΣ του ΣΕΝ/JA και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, με την ανάδειξη των νικητών.

Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» απέσπασε η μαθητική εταιρεία «GRINN A.E» των εκπαιδευτηρίων «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος», η οποία κατασκεύασε και παρουσίασε ένα φωτοβολταϊκό φορτιστή κινητού με θύρα USB χωρίς μπαταρία λιθίου. Η συγκεκριμένη ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-30 Μαρτίου 2012.

Το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» εικονικής επιχείρησης απονεμήθηκε στην ομάδα «MUSTERPIECE» του A’ Αρσάκειου Ψυχικού, η οποία παρουσίασε ένα δίγλωσσο Νεανικό Περιοδικό με το όνομα MUST, ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβε η εικονική εταιρία «SmartPack Co» του Κολλεγίου Ψυχικού, η οποία παρουσίασε ένα φορητό μίνι ψυγείο με πολλαπλές ιδιότητες.

Επίσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας που προάγει ο συγκεκριμένος θεσμός απονεμήθηκαν και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις.

Η εταιρεία «KalloniAgroCom» από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής διακρίθηκε στον τομέα Πράσινης Ανάπτυξης, η επιχείρηση «ΣΜΙΛΗ» από το γυμνάσιο Νέα Γενιά Ζηρίδη στον τομέα Πολιτιστική Κληρονομιά, η μαθητική επιχείρηση «Μεταμόρφωση Α.Ε.» από το ΓΕΛ Τυχερου Εβρου στον τομέα Ομαδική Εργασία και η επιχείρηση «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πειραιά έλαβε διάκριση Δεξιοτεχνίας, ενώ όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στις Εκθέσεις «TRADE FAIR 2012» θα δοθεί έπαινος «Eυ αγωνίζεσθαι».