Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της Νομικής Σχολής του Aριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη διεξαγωγή – στο πλαίσιο αυτού – των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στη Νομική Σχολή ματαιώθηκαν καθώς οι φοιτητές κατέλαβαν συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Όπως υποστηρίζουν, ο νόμος καταδικάστηκε από το φοιτητικό κίνημα, ενώ με την εκλογή του Συμβουλίου θα ξεκινήσει και τυπικά η πλήρης εφαρμογή του.

Για την Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τα νέα συμβούλια διοίκησης σε τέσσερα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου), αλλά τελικά θα πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου οι εκλογές ματαιώθηκαν, καθώς και εκεί έγινε κατάληψη των κτιρίων του, ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ματαιώθηκε συνάντηση των υποψηφίων αλλά και των μελών των εφορευτικών επιτροπών των εκλογών από ομάδα φοιτητών που τους απαγόρευσε την είσοδο στην αίθουσα όπου θα γίνονταν οι εκλογές.