Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα του ανέμου σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται στον 3ο όροφο του The Mall Athens. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου.

Δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, καθώς και διαγωνισμοί με βασικό μήνυμα την προώθηση και προβολή της καθαρής ενέργειας από τον άνεμο διοργανώνονται, υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) σε περισσότερες από 75 χώρες στον κόσμο.
Στην Ελλάδα η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μία σειρά από δρώμενα και διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και ένα τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5.
Στελέχη, φίλοι και εθελοντές της ΕΛΕΤΑΕΝ θα βρίσκονται στο The Mall Athens από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για να ενημερώνουν το κοινό.

Παράλληλα,

• Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Wonderlab δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να φτιάξουν χειροτεχνίες και κατασκευές με θέμα τον άνεμο και να συμμετέχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι.
• Από τις 15:00 έως τις 19:00 παίρνει την σκυτάλη η Καλλιτεχνούπολη με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ανεμόμυλους, αιωρούμενες κατασκευές και αερόστατα, καθώς και ζωγραφιές με κολάζ υλικών.
• Τα απογεύματα από τις 19:00 έως τις 21:00 το θέατρο σκιών αναβιώνει μέσα από δύο παραστάσεις με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και ο ασκός του Αιόλου». Η ομάδα «Ξυπόλυτο Τάγμα» παρουσιάζει μία παράσταση, όπου οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής, μουσική γίνεται ένα με το κοινό. Όλα αυτά υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Καζάκου.
Επιπλέον, στον 3ο όροφο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Καποδιστρίου 3, Αγ. Παρασκευή) θα λειτουργεί καθημερινά (09:30 με 16:30) έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα την αιολική ενέργεια. Φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 350 έργα.