Μια μοναδική μάχη υπέρ της τέχνης και του πολιτισμού αποτελεί η πρωτότυπη συνεργασία του Μουσείου Βορρέ με 200 έλληνες δημιουργούς.

Προκειμένου να βοηθήσει το Κοινοφελές Πολιτιστικό Ιδρυμα να συνεχίσει το έργο του, το οποίο δεν είναι άλλο από την προβολή του διαχρονικού ελληνικού πνεύματος, και ιδιαίτερα της σύγχρονης τέχνης, οι έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δημιουργοί διεθνούς εμβέλειας, πρόσφεραν τα έργα τους αφιλοκερδώς.

Σταθόπουλος, Δρούγκας, Σόρογκας, Φλέσσας, Ζούνη, Φωτόπουλος, είναι μόνο μερικές από τις υπογραφές που θα φέρουν τα έργα τα οποία θα εκτίθενται στο Μουσείο Βορρέ, από τις 8 έως τις 20 Απριλίου. Εκεί, θα διατεθούν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Στόχος είναι να μπορούν όλοι να αποκτήσουν κάποιο από αυτά τα έργα τα οποία χαρακτηρίζει, όπως αναφέρει και ο Ιων Βορρές, «ο πηγαίος δυναμισμός, η φαντασία, η καθαρότητα των συνθέσεων, η εκφραστική ποικιλία, καθώς και η προφανής δεξιοτεχνία στη χρήση και διαμόρφωση του υλικού».

Η πλούσια θεματολογία είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό των συνθέσεων που «διακρίνεται από έναν καθαρά προσωπικό αυθόρμητο οραματισμό» ενώ μέσα από την πρόσκληση στην έκθεση με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες για το Μουσείο Βορρέ», ο ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτιστικού ιδρύματος δίνει και μια άλλη διάσταση της σημασίας της έκθεσης: «Θα μπορούσε η παρούσα έκθεση να θεωρηθεί και ως μια απτή διαμαρτυρία για το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά μουσεία σήμερα λόγω έλλειψης κρατικής συμπαράστασης δυσκολεύονται να εκπληρώσουν την κοινωνική τους αποστολή και έτσι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιόμορφους τρόπους χρηματοδότησης»