από metereologos.gr
Σάββατο 29 Απριλίου 2017
 

Ένας Θρίαμβος για τον «Γιο της Σοφίας»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:46Σχολιάστε
«Βλέποντας τις ταινίες, αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Ομόφωνα καταλήγουμε ότι μία ταινία μάς προκάλεσε
Οι Simpsons σχολιάζουν τις 100 ημέρες Τραμπ Στον Λευκό Οίκο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10:14Σχολιάστε
Η μυθική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» ξετινάζει τον Ντόναλντ Τραμπ σ' ένα βίντεο για τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του, στο οποίο καυχιέται ότι αύξησε τους οπαδούς του στο Twitter και μείωσε το χάντικάπ του στο γκολφ.
Το στολίδι της Σάμου έτοιμο για το κοινό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Εργο του Ευπαλίνου από τα Μέγαρα το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο χρονολογείται στα μέσα του 550 π.Χ. και ήταν έμπνευση του τυράννου Πολυκράτη, διότι οι κάτοικοι της Σάμου στερούνταν το νερό και χρειάζονταν ένα μέρος ύδρευσης υψηλών προδιαγραφών υγιεινής.
στη μπούκα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Την Τρίτη, 2 Μαΐου, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή (φωτογραφία). Ηχηρή η απουσία. Ηχηρή και η παρακαταθήκη που άφησε - ευτυχώς.
Απόστολος Χαντζαράς: Πολύχρωμες ψυχές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Είναι γύρω μας, αλλά δεν τις έχουμε δει ζωγραφισμένες έτσι. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες μικρές και μεγάλες πεταλούδες και οι σκιές τους πεταρίζουν ανάμεσα στα μεταξένια εκθέματα του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί και κυριαρχούν στις αίθουσες του ωραίου αρχοντικού που τους δίνουν ψυχή.
Αμετανόητοι ροκάδες ζωντανοί στο «Κύτταρο»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Magic de Spell, Απροσάρμοστοι, Μωρά στη Φωτιά, Δημήτρης Πουλικάκος και Ασσοι του Καράτε, Λήτης, Στίγμα 90. Να πώς το «Κύτταρο» θα γιορτάσει εφέτος το τέλος της συναυλιακής σεζόν.
ατζέντα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
29 Απριλίου - 6 Μαΐου
Αλέξανδρος Κορογιαννάκης, η τέχνη και το χρήμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η χαρακτική είναι ένα σύνθετο εικαστικό ιδίωμα, εντελώς ιδιόρρυθμο, καθώς η τέχνη είναι συνυφασμένη με την τεχνική. Ο καλλιτέχνης και ο τεχνίτης συναντώνται πάνω στην επιφάνεια του χαρακτικού έργου αλλά και στο βάθος του.
Ρέι Καβακούμπο: Η μεγάλη κυρία της αβανγκάρντ... εκτίθεται!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Πώς καταφέρνει, άραγε, ένας σχεδιαστής μόδας να αποτελεί συνώνυμο της πρωτοπορίας για μισό αιώνα, περίπου, αφήνοντας πίσω πολλούς συναδέλφους του που έχουν τα μισά του χρόνια και διεκδικούν τον τίτλο του πειραματικού;
Το κορίτσι με τον αετό είναι εδώ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
«Υπάρχει μόνον ένα κορίτσι που είναι κυνηγός με αετό στη Δυτική Μογγολία.
Επιμορφωτικά σεμινάρια «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία» στις Σέρρες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2017 19:04Σχολιάστε
Οι Σέρρες επιλέχθηκαν ως ο τελευταίος σταθμός των επιμορφωτικών σεμιναρίων 2016-2017 «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία», που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Πηνελόπη Τζιόκα και Ιωάννη Κιορίδη. Τα σεμινάρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών άρχισαν την Παρασκευή 28 Απριλίου και τελειώνουν το Σάββατο 29 του μηνός ολοκληρώνοντας τον επιτυχημένο 3ο κύκλο
Μυκηναϊκός θαλαμοειδής τάφος με εντυπωσιακά κτερίσματα στη Σαλαμίνα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2017 18:46Σχολιάστε
Ένας θαλαμοειδής ομαδικός τάφος των ύστερων μυκηναϊκών χρόνων με τα κτερίσματα, που χρονολογούνται στο πρώτο μισό του 13ου αι. ως το δεύτερο μισό του 12ου αι. π.Χ., αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στη Σαλαμίνα, στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια εργασιών σύνδεσης οικίας με κεντρικό αγωγό αποχέτευσης
Εκτός συναγωνισμού η νέα ταινία του Πολάνσκι στις Κάννες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2017 15:43Σχολιάστε
Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι στις Κάννες, σε σενάριο του ίδιου και του Ολιβιέ Ασάγιας. Στο διαγωνιστικό τμήμα προστέθηκε η ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ, «The Square».
1|2|3|4|5|...27